Valls inicia els primers passos de creació d’habitages a la plaça de l’Oli

El consistori encarrega l’aixecament topogràfic de l’àmbit i programa per al 2020 els estudis previs i les primeres expropiacions

13 diciembre 2019 12:40 | Actualizado a 16 diciembre 2019 19:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Valls començarà el 2020 els primers passos del projecte per a la recuperació del pany nord de la plaça de l’Oli i la creació de nous habitatges en aquesta emblemàtica plaça del centre històric. La proposta i el calendari va ser un dels punts que es van tractar a la taula del Centre Històric celebrada aquesta setmana. És la primera trobada d’aquest mandat d’aquest òrgan que reunirà periòdicament representants de l’Ajuntament, grups polítics municipals i les associacions de veïns del Barri Antic i del Portal Nou.

L’Ajuntament ha contractat ja la realització de l’aixecament topogràfic de l’espai de la plaça de l’Oli, porxos inclosos, i de la illa de cases delimitada per la plaça de l’Oli i els carrers de la Verdura, Espardenyers i de la Peixateria. L’aixecament topogràfic serà el primer dels estudis previs del projecte i el consistori ha contractat a l’empresa Geodist per import de 900 euros IVA inclòs.

A més, l’Ajuntament ja ha previst una dotació econòmica de 70.000 euros per al 2020 per a realitzar més treballs previs com cales o estudis del subsòl, així com anàlisis d’estabilitat dels arcs i dels espais a conservar de l’espai.

Aquest conjunt d’estudis previs són indispensables per iniciar la redacció del projecte de recuperació de les finques d’aquest espai de la plaça per destinar-les a usos residencials.

Durant el 2020 s’espera poder iniciar també els diferents processos d’expropiació a la zona. Es tracta de 8 immobles que el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM)ja preveu que s’expropiïn i que ocupen la major part de les cases que donen a la plaça de l’Oli i també al carrer dels Espardenyers, amb una superfície en planta de 500 m2 i un sostre residencial de gairebé 1.400 m2.

Usos turístics

L’Ajuntament de Valls preveu que en aquests edificis rehabilitats es puguin crear nous habitatges en un projecte que podria incloure a més d’usos residencials també usos turístics, tenint en compte l’atractiu històric i patrimonial de la plaça de l’Oli.

També s’han encarregat estudis topogràfics en dos àmbits situats a l’entorn, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, de l’església de Sant Joan.

D’aquesta manera, es realitzaran estudis topogràfics a l’Hort del Rector i també a l’anomenat Hort d’en Tondo, conjunt de solars que donen a la muralla de Sant Antoni i que van fins a l’aparcament del Barri Antic.

Així s’ha encarregat a l’empresa SI2 l’aixecament topogràfic de l’Hort d’en Tondo per un import de 895 euros i el topogràfic de l’Hort del Rector a l’empresa Farvec Topografia per 762 euros.

Comentarios
Multimedia Diari