Valls obrirà un nou vial per millorar la connexió de carrers al Barri Antic

Diversos edificis en mal estat dels carrers Sant Oleguer i Sant Antoni s’enderrocaran per crear un espai lliure i obert

28 septiembre 2020 19:30 | Actualizado a 29 septiembre 2020 05:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un nou vial per a vianants connectarà els carrers Sant Oleguer i Sant Antoni de Valls, ubicats al Barri Antic, per tal de facilitar la mobilitat al nucli històric. A més, aquest indret també comptarà amb un equipament municipal i amb una plaça arbrada.

Actualment, en aquesta zona hi ha diversos edificis en un estat ruïnós que, en algun cas, conserven només parts de la façana. Els immobles s’hauran d’enderrocar per obrir el nou carrer i crear així un espai lliure i obert. Es tracta dels números que van del 6 al 12, en el cas del carrer Sant Oleguer, i el 7 i el 9 del Sant Antoni. L’Ajuntament de Valls ha engegat així la modificació puntual de planejament del Pla de Millora del Centre Històric amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat en aquesta zona.

«Pretenem fer actuacions de microurbanisme per a millorar les condicions de vida del barri i endreçar-lo», va expressar la regidora d’Urbanisme, Sònia Roca, fent referència a aquest projecte que es vol estendre a poc a poc per tot el Barri Antic com una «taca d’oli», des de l’entorn del Museu Casteller cap a fora. En el cas d’aquest nou carrer, Roca assegurà que amb l’obertura del vial «es millorarà la qualitat de vida» dels residents al nucli històric, que tindran un millor accés entre carrers i «facilitarem les connexions pels vianants».

El nou espai lliure, a més, donarà continuïtat al vial que baixa des del Museu Casteller i que ara topa amb els edificis abandonats del carrer Sant Oleguer, per enllaçar-lo amb el carrer Sant Antoni.

L’actuació es realitzarà en un espai de 300 metres quadrats, on es preveu la creació d’una zona arbrada i d’un equipament municipal, del qual encara s’està definint la seva utilitat, però que estarà relacionat amb l’entorn cultural del Museu Casteller.

Tot i que la intenció és transformar aquesta zona «el més aviat possible», els tràmits encara estan en un punt força inicial, ja que ara mateix es troben en exposició pública i a l’espera d’al·legacions. «En cas que no n’hi hagi, el tema passarà pel proper plenari», va dir la regidora, que va remarcar que «aquesta és una actuació de millora molt important pel barri».

El projecte ja s’ha presentat davant la Taula de Barri Antic, que se celebra periòdicament per tractar diversos temes del nucli històric vallenc, com són la seguretat o l’urbanisme.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Valls està estudiant altres immobles per a fer noves modificacions de planejament en carrers que donen accés al volant del Museu Casteller i la plaça de l’Oli. Un d’aquests canvis en estudi afecta diversos immobles abandonats del carrer Forn Nou, on es planteja la creació de nous habitatges i un altre es trobaria a tocar de l’edifici de Ca Padró. Precisament, sobre aquest immoble, ja s‘ha engegat el procés d’expropiació per tal de convertir-lo en un equipament públic, amb l’objectiu d’endreçar i consolidar aquesta zona del nucli històric de Valls.

Comentarios
Multimedia Diari