Els millennials i la transformació del món financer

25 agosto 2017 07:24 | Actualizado a 25 agosto 2017 08:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El sector financer ha viscut molts canvis en els darrers anys, canvis que podrien ser entesos com una autèntica revolució en el món de les finances. La crisi financera ha estat un punt d’inflexió per aquest canvis que posaven el consumidor de nou en el focus d’atenció de les companyies financeres, un focus que anys enrere s’havia perdut.

Quan les entitats bancàries van començar el seu declivi i la seva imatge es veia més perjudicada que mai, empreses del sector FinTech, com la plataforma de minicrèdits MoneyMan, començaven a emergir per donar un suport a les necessitats financeres reals dels consumidors.

Cada vegada més, els consumidors eren conscients de la poca oferta que les entitats bancàries tradicionals presentaven als seus clients. I aquí és on la revolució d’empreses financeres tecnològiques van poder donar el salt per establir una relació d’oferta i demanda que cobrís les peticions dels usuaris i consumidors que no havien estat ateses durant tant de temps.

Val a dir que la generació de millennials ha estat un aspecte fonamental per aquesta transformació. Aquesta generació, nascuda en temps de canvi, no ha dubtat en fer-se notar en aquest i altres àmbits, i ha plantejat qüestions rellevants relacionades amb l’època que els ha tocat viure. Són qüestions que fan referència, per exemple al medi ambient o a la responsabilitat social corporativa de les empreses, qüestions que ara prenen importància i de les que anys enrere no es tenia consciència, o com a mínim no a nivell tan global o no de forma tan considerada. Hem de tenir en compte també, que la generació dels millennials és una generació nascuda, en gran part, en una era digital. Aquesta generació no s’està per complicacions i no estableix una relació d’implicació amb una companyia que no pot, no vol o no pretén cobrir les seves necessitats financeres. Els millennials volen gestionar les seves finances fàcilment, des del seu dispositiu mòbil, ja sigui amb un portàtil, una tablet o un smartphone. Els millennials no volen malgastar el seu temps amb llargues cues a les sucursals bancàries o munts de paperassa, ja que el món en el que viuen tot passa molt de pressa. Les gestions per ells han de ser àgils i senzilles, ja es tracti d’una sol·licitud d’un minicrèdit online, com de la gestió d’estalvis o l’administració integral dels comptes en general.

Es per aquest motiu que han aparegut tantes empreses dins el sector FinTech que volen satisfer les necessitats no cobertes dels consumidors. Aquestes empreses, cadascuna especialitzada en el seu àmbit concret, s’adapten ràpidament als canvis i a les noves demandes de la població, de manera que el consumidor és el centre d’atenció. Ara mateix, no són ja les empreses que creen necessitats als clients, si no que les necessitats dels clients estan propiciant la creació de noves empreses dins un sector que semblava estancat.

En aquest sentit, i davant tants canvis sobtats, la banca tradicional ha hagut de donar un salt també i transformar la seva forma operativa cap a la banca virtual, per no quedar totalment reemplaçada per aquestes noves empreses que conformen el sector FinTech. Com comentàvem anteriorment, la generació millennial ha crescut en un món que avança ràpidament, on els canvis i l’adaptació als mateixos no donen treva a aquelles empreses que no es reciclen.

En l’actualitat existeixen moltes empreses que donen servei als consumidors de manera totalment online, ja sigui a través de pàgines web o, majoritàriament, amb les aplicacions mòbils. Els serveis subministrats per aquestes companyies FinTech són més eficients, i presenten menys obstacles i complexitat a l’hora d’accedir-hi.

La transformació del món financer és un fet dinàmic que, cada vegada més ràpidament, s’adequa a les noves tecnologies. I les companyies d’aquest i altres sectors han d’acompanyar de forma activa aquests canvis pels millennials, però també per les properes generacions.

Comentarios
Multimedia Diari