Homatic, compromesa contra el canvi climàtic

L’empresa ha instal·lat més de 350 plaques solars a Espai Sota Zero, la fàbrica de gel

13 diciembre 2019 10:33 | Actualizado a 18 diciembre 2019 08:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un dels grans reptes que actualment tenen les empreses davant l’emergència climàtica és reduir l’impacte mediambiental i ser responsables amb l’ecosistema per tal de frenar l’escalfament global. Les companyies tenen un paper fonamental en aquesta lluita i n’hi ha que ja s’han compromès i han començat a fer canvis en el seu model productiu. És el cas d’Homatic, la primera companyia del Polígon Baix Ebre en instal·lar plaques solars a les seves instal·lacions.

Segons Greenpeace el sector energètic de la Unió Europea és responsable del 75% de les emissions de gasos d’efectes hivernacle del territori. Per aquest motiu és important que es produeixi una transició cap a la energia sostenible que permeti evitar l’ús d’energia elèctrica provinent de fonts no renovables i combustibles fòssils. El grup d’empreses Homatic, Joctronic i Espai Sota Zero ha instal·lat més de 350 plaques solars que permetran una fabricació més ecoeficient. Concretament l’equipament està localitzat a les naus del grup d’empreses Joctronic, Homatic i Espai Sota Zero i, d’aquesta manera s’obtindran 126,72kW a través de la radiació solar. Aquesta empresa neix el 2015 sota l’ala d’Homatic, empresa dedicada a la comercialització de màquines de venda automàtica de begudes i snacks des del 1979. L’agost passat l’empresa es va sumar a la lluita per la reducció de plàstics amb la incorporació de gots produïts amb un 60% de materials reciclats. 

El grup d’empreses Joctronic, Homatic i Espai Sota Zero que aquest any compleix el seu 40 aniversari, ha estat creixent des dels seus orígens amb la constitució de Joctronic, empresa de distribució de jocs recreatius reconeguda a nivell nacional fins la creació d’Espai Sota Zero. A més a més, seguint amb l’afany de creixement, aquest any s’han ampliat les instal·lacions de la fabricació de gel i s’ha doblat la producció fins les 11 tones diàries.

En global, el repte assumit pel grup empresarial posa de relleu el compromís al que les companyies s’estan adherint per tal de posar fre a una indústria que malmet l’ecosistema i propulsa el canvi climàtic.

Comentarios
Multimedia Diari