La inadequada alimentació de qui practica activitat física

El 20,3% de les persones que realitza exercici porta una dieta inadequada segons un estudi d’hàbits impulsat per farmacèutics

26 enero 2018 11:32 | Actualizado a 26 enero 2018 11:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El 20,3% de les persones que realitzen exercici físic porta una dieta inadequada. Aquesta és una de les conclusions de les 200 enquestes realitzades pels farmacèutics de la província de Tarragona entre els mesos d’abril, maig i juny de 2017, en el marc de la campanya Plenufar 6, educació nutricional en l’activitat física.

Els objectius d’aquesta nova edició del Pla d’Educació Nutricional pel Farmacèutic (Plenufar), una iniciativa del Consell General de Farmacèutics a través de la seva vocalia d’Alimentació i en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), van ser formar les persones que realitzen algun tipus d’activitat o exercici físic per dur a terme una adequada alimentació, i de l’altra, recollir informació sobre la situació nutricional i la pràctica d’activitat física d’aquest grup de població.

Neus Valveny, vocal d’Alimentació del COFT, explica que «en primer lloc, vam traslladar la importància de realitzar activitat física per tenir un bon estat de salut i per prevenir i controlar malalties; però sobretot es va tractar de formar en hàbits alimentaris recomanables a totes aquestes persones que d’una manera o altra realitzen algun tipus d’activitat física, des dels joves que corren cada dia fins a les persones que surten a passejar».

Per la seva banda, el president del COFT, Joaquim Nolla, valora molt positivament aquesta campanya

«Estem convençuts que aquest pla d’educació nutricional ha facilitat al farmacèutic –agent de salut més proper al ciutadà– la possibilitat de contribuir a informar i educar en matèria d’alimentació a totes aquelles persones que realitzen alguna mena d’activitat física i van a la farmàcia buscant assessorament». 

Altres conclusions

La nova edició del Pla d’Educació Nutricional pel Farmacèutic (Plenufar) també ha posat en evidència que «la qualitat de la dieta dels qui realitzen activitat física va ser adequada en un 13,1% dels participants, moderadament adequada en un 66,6% i inadequada en un 20,3%». Així mateix, també destaca que «el 86,9% dels enquestats consumia begudes ensucrades menys de 4 vegades a la setmana».

El perfil de l’enquestat és a parts iguals homes (50%) i dones (50%) de 44,7 anys de mitjana, amb un índex de massa corporal (IMC) de 24,7, amb estudis universitaris o superiors, (48,9%), que passa 4,8 hores al dia assegut, dorm 7,1 hores i en un 68,2% dels casos no tenia cap malaltia crònica, sent la hipertensió arterial (9,9%), i la hipercolesterolèmia (10,4%) les malalties cròniques més prevalents.

Sobre Plenufar

Fa més de dues dècades que el Consell General de Farmacèutics, a través de la seva vocalia d’Alimentació, responent a la inquietud i responsabilitat sanitària i social dels farmacèutics, es va involucrar en l’educació nutricional amb l’objectiu de millorar la seva salut i qualitat de vida. Plenufar 6 ha estat reconeguda com a activitat d’interès sanitari pel Ministeri de Sanitat i compta amb el patrocini de diferents empreses.

Comentarios
Multimedia Diari