Els Nois de la Torre estrenen el 5de7 amb el pilar a casa seva

Els Xiquets de Reus carreguen a la diada de Santa Rosalia el 3de9 amb folre, primer castell de nou en dos anys

03 septiembre 2018 09:16 | Actualizado a 03 septiembre 2018 09:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Santa Rosalia començava amb els pilars caminant de les tres colles i el cant d’Els segadors interpretat pels grallers de les tres formacions. Cap a dos quarts d’una, els Nois de la Torre encetaven la diada amb el 5de7 amb el pilar, després d’un peu desmuntat.

El castell que per un moment els ha jugat alguna mala passada, va ser lent i en el moment de les aletes la sortida de la banda dels dos va començar a estirar-se, la dreta del tres a entrar i el segon de l’esquerra a perdre la mida tirant el pit endavant. Tot i que la segona aleta va trigar, els Nois van poder defensar-lo en tot moment i en el moment que l’espadat va quedar al descobert, la vila de Torredembarra va aplaudir amb força i el pilar de cinc es va descarregar.

En segona ronda arribava el plat fort de la diada. Els Nois atacaven el 2de7 després de quasi 5 anys de l’últim intent. El castell després d’un peu desmuntat, va anar amunt però amb un treball excessiu de l’estructura des del principi. 

Finalment amb els dosos col·locant-se, una de les quartes es va agenollar i el castell va acabar cedint quedant en intent. Tot i això, els Nois no van afluixar marxes i van seguir amb el 4de7 amb el pilar i el 3de7 amb el pilar, castells que enguany ja han descarregat i no va suposar cap tipus de complicació. Van acabar l’actuació descarregant el vano de cinc.

Els Xiquets de Tarragona tenien la intenció de dur el 3de9 amb folre, però sembla que el fet d’haver tornat de vacances i el poc assaig els va obligar a actuar amb prudència. El seu castell de sortida va ser el 3de8 que, tot i que a quarts van haver de treballar, no va suposar cap problema descarregar-lo.

En segona ronda els de la camisa ratllada afrontaven el 5de8, castell que enguany ja han descarregat. El castell però, va tenir una sacsejada lletja al pis de quarts i van decidir tirar avall. A la tercera ronda hi van tornar amb el castell compost, però sembla que hi va haver els mateixos problemes i finalment també va anar avall.

Per tancar la diada van optar pel 4de8, un castell fàcil per a ells que el van descarregar sense complicacions. Ja a la ronda de pilars, van atacar el pilar de 6, castell que per Sant Magí els va quedar en carregat. L’espadat va pujar amb suficiència però a la descarregada l’estructura va cedir. Van acabar l’actuació amb tres pilars de quatre.

La tercera colla en actuar van ser els Nens del Vendrell. En primera ronda van optar pel 3de8, castell amb molta història per a ells i que el van fer de tràmit. En segona ronda van optar pel 2de7, un castell que en poques setmanes segurament el tornem a veure amb un pis més, com ja el vam veure per la seva Festa Major al juliol. Per acabar, van fer el 4de8, que com a curiositat l’enxaneta a l’hora de fer l’aleta quasi es posa dempeus, fent una aleta amb autoritat i demostrant que tenen el castell dominat. A la ronda de pilars, els Nens van descarregar el vano de 5.
A la tarda, castells a Cambrils

Ahir a la tarda, a Cambrils se celebrava la diada de Festa Major de final d’estiu. Enguany les colles participants eren els Xiquets de Cambrils, els Xiquets de Reus que ja són habituals a aquesta cita i com a novetat hi participava la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès, coneguts amb el sobrenom de Bous de la Bisbal.

Els cambrilencs tenien molts reptes al davant. Van començar la diada amb el 2de6, que van descarregar sense problemes i era l’onzè de la temporada. A segona ronda hi havia un dels reptes de la diada, completar el segon 3de7 de la temporada, que ja van descarregar al juliol a la seva festa major.

El castell va anar de cara i semblava que el fessin a cada plaça, ja que a excepció de la quarta de l’esquerra que va acabar entrant una mica, el castell es va descarregar de forma impecable. A tercera ronda, els de la camisa grana atacaven el 5de6, que aquest sí que va patir una mica, ja que el segon de la sortida va acabar enfonsant-se a la descarregada.

A la ronda de pilars els cambrilencs anaven amb el repte real de la diada. El pilar de 5 va pujar a la primera i aquest cop el van poder descarregar, el primer que completen des de la seva refundació. Amb alegria desfermada a la plaça van acabar amb tres pilars de quatre.

Els Xiquets de Reus també tenien un repte al davant, i era dur el primer 3de9 amb folre de la temporada, castell el qual van haver de renunciar a Igualada. Aquesta vegada van aconseguir arrossegar les suficients camises per a un castell d’aquestes dimensions. A primera ronda els reusencs el van pujar i tot i que el castell tenia nervis i va anar molt lent, el van carregar a la primera, però finalment el pis de quints es va acabar trencant i el castell va caure.

Primer castell de 9 en dos anys dels Xiquets de Reus i el segon castell era el 4de8. Aquest però, tota l’estona va estar mogut i els pisos superiors es van acabar deformant, però tot i això el van descarregar. A tercera ronda finalment van optar pel 4de7 amb el pilar, un castell que el sovintegen poc, però no va suposar cap problema. Van acabar la diada amb dos pilars de 5 i tres pilars de quatre.

Els Bous per la seva banda van fer una meritòria actuació amb el 3de6 com a castell de sortida que van descarregar sense problemes.A segona ronda atacaven el 2de6 amb figuereta inclosa d’una de les dosos. A tercera, els Bous van descarregar el 3de6 per sota, tot i estar malament de mides a les aixecades dels pisos. A la ronda de pilars van fer dos pilars de quatre.

Comentarios
Multimedia Diari