El Rubió i Ors durà ‘El llibre de la selva’ al Bartrina aquest dissabte

El Rubió i Ors durà ‘El llibre de la selva’ al Bartrina aquest dissabte 

15 junio 2018 12:24 | Actualizado a 15 junio 2018 12:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Col·legi d’Educació Infantil i Primària Rubió i Ors de Reus organitza, com ja fa sis anys, obra de teatre i ho fa en el marc del projecte Amunt el Teló. Aquest any s’ha adaptat El llibre de la selva en català. El projecte educatiu veurà la llum aquest dissabte, 16 de juny, a les 19 hores al Teatre Bartrina de Reus. Com a novetat i amb motiu del Reus Ciutat de la Música, el projecte inclourà la participació de la coral del mateix centre, encapçalada pel professor de música Carlos Velarde.

«Afegir la coral va ser iniciativa de Velarde i volem que tingui continuïtat, perquè l’obra és més completa. Fins ara, ell acostumava a preparar la música i els balls de les obres i l’any passat ja li voltava pel cap afegir la coral», indica la directora de l’escola Antonieta Roig. Hi haurà 50 nens i nenes de P5 a l’escenari que interpretaran els diferents personatges de l’obra i la part coral, formada per uns vint infants de cinquè de primària, serà l’encarregada de cantar les cançons de la pel·lícula. 

«Hi havia encara més nens però en tractar-se d’un dissabte, molt no podran venir. Una de les peculiaritats del projecte d’Amunt el Teló és que els mateixos alumnes trien els personatges que més els agrada. A partir d’aquí, jo ho adapto el personatge a l’actor. I no hi ha cap problema si n’hi ha dos o més nens que volen fer el mateix paper, s’adapta!», reconeix la directora del Rubió i Ors. De fet, ja va succeir quelcom semblant amb l’obra del curs passat amb més d’un Peter Pan. 

Enguany, però, de Mowgli i d’ós només hi haurà un per cap. D’elefants, més de 10 exemplars i de tigres, prop de sis. El professor de música Caros Velarde ha treballat amb els infants tres cançons per l’obra El llibre de la selva i n’ha creat una (la del principi) que parla sobre estimar un nen. «La implicació dels pares i mares dels alumnes de P5 ha estat impecable amb els decorats, entre molts altres punts. Han recreat la selva i al Bartrina tindrem pantalla per mostrar més escenaris. L’AMPA ha treballat en un nou uniforme que lluirà la coral el dia de l’estrena de l’obra de teatre», detalla Roig.

La previsió és un dels pilars del projecte teatral. Roig, a l’agost ja es posa a treballar en l’obra del curs següent i l’adaptació no es tanca fins al mes de febrer, temps per fer modificacions. Al setembre Roig acostuma a passar la pel·lícula a classe. L’obra serà d’una hora i mitja i conclourà amb un ball conjunt amb els actors i mestres implicats. La funció compta amb la col·laboració de les regidories d’Educació i de Cultura de l’Ajuntament de Reus i les entrades (3 €) es podran aconseguir al centre educatiu o el dia de l’estrena al Bartrina. Estan destinades a finançar els costos de l’actuació. 

Comentarios
Multimedia Diari