Tarragona

La campanya Respecta'm instal·larà un punt d'informació itinerant per Santa Tecla

El Punt Lila s’instal·larà a places i carrers de la ciutat amb dos objectius: oferir informació i per altra, facilitar l'assessorament i/o acompanya­ment de qualsevol persona que visualitzi o pateixi una agressió masclista i/o legtbi-fobica

La campanya Respecta’m tornarà a sortir al carrer per les festes de Santa Tecla. Aquest any, a més de continuar amb les accions de Komando Nits Q i la difusió informativa mitjançant cartellera i altres elements, es comptarà amb La CARPA RESPECTA’M-PUNT LILA com a mesura de prevenció i actuació contra les violències masclistes i lgtbi-fobiques als espais d'oci i festius.

La carpa “Respecta’m-Punt Lila”, vol ser l’espai de referència on s’informarà pedagògicament sobre la necessitat d’erradicar el masclisme i les violències sexuals, a més d’acompanyar a les possibles víctimes. Aquesta iniciativa vol fer visibles i denunciar les violències que tenen lloc en els espais públics sovint en context d’oci on la informalitat justifica la normalització d'actituds masclistes i LGTBIfòbiques.

El Punt Lila s’instal·larà a places i carrers de la ciutat amb dos objectius, per una banda oferir informació i sensibilització destinada a tota la població, i per altra, facilitar l'assessorament i/o acompanya­ment de qualsevol persona que visualitzi o pateixi una agressió masclista i/o legtbi-fobica, entenent per aquestes qualsevol forma de manifestació: assetjament, humiliacions, insults, etc.

Aquesta carpa serà gestionada per dues persones, especialitzades en igualtat i gènere, que facilitaran informació sobre conductes sexistes, i en cas de necessitat i atenent al principi de confidencialitat i respecte, es facilitarà informació sobre el protocol a seguir per rebre atenció i com contactar amb la Guàrdia Urbana.

La consellera de Polítiques d’Igualtat, Ana Santos, ha destacat la bona feina feta en els 3 anys en funcionament de la campanya i ha recordat que Tarragona va ser dels primers municipis en comptar amb una iniciativa d’aquest tipus. La consellera ha explicat que el principal objectiu de Respecta’m “és prevenir possibles conductes sexistes i LTGBIfòbiques i que tota la ciutadania gaudeixi d’unes festes respectuoses, però també estem preparats per actuar si és necessari”.

Les dates i localitzacions durant els actes de la Festa Major de Santa Tecla:

  • Divendres 14, de 22:00 a 02:00 hores a la plaça del Rei.
  • Dissabte 15, de 22:00 a 02:00 hores al Parc Saavedra.
  • Diumenge 16, de 21:30 a 01:30 hores a la plaça de la Font.
  • Dimecres 19, de 22:00 a 02:00 hores, dins el recinte de l’Anella Mediterrània.
  • Divendres 21, de 18:00 a 22:00 hores Plaça Verdaguer
  • Dissabte 22, de 22:00 a 02:00 hores al Parc Saavedra.
Sigue navegando