Els municipis de la Vall del Corb s’uneixen per enfortir el turisme

Una web serveix per promocionar comerços i establiments quilòmetre zero, la gastronomia i rutes per a petits i grans

07 abril 2021 18:20 | Actualizado a 08 abril 2021 09:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Diversos municipis i consells comarcals s’han unit per desenvolupar la Vall del Corb en diversos àmbits. Mitjançant la signatura d’un conveni amb l’Associació per al desenvolupament integral de la Vall del Corb es vol dotar la zona de recursos i dinamitzar-la, enfortint sectors com el turisme o l’agroalimentació.

Aquest territori, banyat pel riu Corb, abasta tres comarques –la Conca de Barberà, la Segarra i l’Urgell– i dues províncies –Tarragona i Lleida– i té unes singularitats paisatgístiques, culturals i patrimonials que es volen potenciar com a un únic conjunt. És una tasca que pretén descobrir als visitants aquesta desconeguda zona, però també hi ha una feina important de cara als veïns de les petites poblacions que la componen.

«Aquesta és una zona molt viva i la poca gent que hi viu té moltes ganes de fer coses i creu molt en el territori», explica al Diari Eva Bonet, membre de l’associació. «Sempre hem volgut fer xarxa donant importància al patrimoni i la cultura que tenim aquí», diu. L’Associació per al desenvolupament integral de la Vall del Corb es va crear fa aproximadament dues dècades i darrerament s’està organitzant per sectors, per incidir més en els àmbits concrets on es vol treballar.

«Volem dinamitzar la zona per a la gent de fora però també pels veïns que hi vivim», insisteix Bonet. Una de les darreres tasques que s’ha fet és la creació d’una pàgina web «que esdevé un aparador del que es pot trobar aquí i que en pot gaudir tothom a nivell cultural, patrimonial o paisatgístic», a més de promocionar comerços i establiments quilòmetre zero. Gastronomia, rutes per a petits i grans o productors locals són alguns dels apartats que es poden trobar en aquest lloc web, que també explica les singularitats de la vall.

Alhora, aquesta unió de municipis vol enfortir la marca de la Vall del Corb, «que té una història contundent d’un territori molt desconegut», afegeix Eva Bonet. De moment, de la Conca de Barberà s’han adherit a la signatura del conveni els municipis de Santa Coloma de Queralt i Passanant i Belltall.

«Aquesta iniciativa donarà més vida a la zona i la potenciarà donant sortida al turisme», valora l’alcalde de Santa Coloma, Ramon Mullerat. «Sempre són benvinguts projectes com aquest perquè som diversos pobles enmig d’una mateixa zona i això ens uneix, ara hem de crear sinergies entres nosaltres i donar empenta al turisme local que en aquests moments agraeix coses com aquesta», afegeix.

Pel que fa a les activitats que està programant l’associació per promocionar el territori hi ha tallers, rutes pel patrimoni a peu o en bicicleta, visites a productors locals o jornades per descobrir la flora i la fauna més desconeguda. També es faran xerrades sobre com combatre el despoblament rural o concerts amb tast de vins inclòs, amb l’objectiu de crear una vall viva i acollidora.

Comentarios
Multimedia Diari