La temporada de calçots comença als restaurants

Els primers calçots arriben a les botigues i establiments de la ciutat
 

Diari de Tarragona

Whatsapp
Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Els primers calçots tendres de la temporada de calçotades 2021-2022 ja són a restaurants i botigues de Valls i l’Alt Camp. D’aquesta manera s’obre la pretemporada de calçotades, que es perllongarà fins al mes d’abril del 2022. Tot augura que serà una temporada amb calçots excel·lents, tant en quantitat, qualitat i sanitat.

Els camps ja presenten un aspecte molt atractiu de calçots que aniran venint en diverses remeses, segons les dates en què varen ser plantats.

Segons la Cambra de Comerç de Valls, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls (IGP), que acull una cinquantena de productors de calçots de quatre comarques -Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i Baix Penedès-, aquesta temporada, preveu collir uns 20 milions de calçots, i la resta de productors no inscrits poden recollir més de 60 milions de calçots. En total més de 80 milions de calçots, una producció important per la temporada que comença.

La Festa de la Calçotada

A més, la Gran Festa de la Calçotada de Valls se celebrarà el penúltim diumenge de gener, el 23 de gener del 2022 i representarà el pòrtic, de la plena temporada de calçotades. Enguany la Festa s’avança un cap de setmana per evitar la coincidència amb les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, programades entre el 28 de gener i el 6 de febrer. 

La Comissió organitzadora de la Festa es mostra esperançadora i optimista, i espera poder realitzar una festa lluïda i plena, amb un programa d’actes tradicionals entorn el món del calçot.

Temas

Comentarios

Lea También