L’acusat de diversos robatoris al Nucli Antic de Valls seguirà a presó

Fou detingut després d’una onada d’assalts a establiments, que van causar alarma social. L’Audiència rebutja que surti de presó

15 febrero 2021 00:20 | Actualizado a 15 febrero 2021 06:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’home de 36 anys detingut pels Mossos d’Esquadra el passat 4 de gener acusat dels robatoris que van tenir lloc en establiments de Valls durant els darrers dies de 2020 i primers de 2021 seguirà en presó preventiva. El processat també està acusat de dos fets delictius més comesos a la urbanització Mas Clariana a mitjans de novembre. Així es recull en dues interlocutòries de la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona.

L’encausat va ser arrestat al carrer dels Metges, al Barri Antic, com a sospitós de diversos robatoris comesos de nit-matinada en diferents tipus d’establiments, des de farmàcies fins a un forn de pa o un restaurant. El botí sempre era molt baix.

Un dels delictes que se li imputen és un robatori en una tenda d’alimentació a les 22.10 hores del 2 de gener. Amb un clip metàl·lic va obrir el pany de la persiana, forçant la mateixa i el marc de fusta. Va obrir la caixa enregistradora i es va endur el caixetí amb uns 200 euros en monedes i algun bitllet. A les imatges de les càmeres de seguretat es veu l’autor amb una vestimenta, que és la mateixa que portava el sospitós quan a les 21.43 hores del mateix dia va ser identificat pels Mossos.

Per una altra part, la segona interlocutòria de l’Audiència Provincial –dictada el mateix dia– fa referència a dos robatoris comesos el 19 de novembre en dues cases de la urbanització Mas. A un dels domicilis el lladre va forçar la porta i va endur-se documentació, una bicicleta, un telèfon mòbil, una cafetera i menjar. A l’altra casa –situada al costat– s’hi va accedir a través de la porta corredissa de la finestra que dona a la cuina. El botí va ser un televisor, una cafetera, una bicicleta, electrodomèstics petits, aparell de música, una guitarra elèctrica, un portàtil i plats d’una bateria.

Els magistrats recorden que els Mossos d’Esquadra van trobar a la porta forçada dos fregaments d’una empremta digital i que corresponent al sospitós.

En el recurs d’apel·lació, l’advocat defensor deia que el seu client no té antecedents penals d’aquesta naturalesa i només una condemna, per un furt del 2019. Afegia que no han estat trobades les pertinences robades. I recorda que el processat és drogoaddicte i està arrelat al territori.

L’Audiència, en la interlocutòria, indica que els dos robatoris poden comportar pena superior a dos anys de presó. Però també assenyala que està imputat en una altra causa i que en els darrers sis mesos ha estat arrestat en dotze ocasions per delictes contra el patrimoni.

Comentarios
Multimedia Diari