Mateixos concursos però amb menys degustacions a la Festa de Calçotada de Valls

L’esdeveniment serà aquest diumenge amb la demostració de coure calçots i les tres competicions clàssiques

18 enero 2022 19:40 | Actualizado a 19 enero 2022 06:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

No serà com abans de la pandèmia però tindrà tots els ingredients clàssics: demostració i concursos. La Gran Festa de la Calçotada torna aquest diumenge a Valls per omplir carrers i principalment places, que és on tindran lloc els actes principals. Tornen les tres competicions clàssiques –de menjar calçots, de cultivadors i de salsa de calçotada–. L’únic novetat serà que es posarà a la venda un menor nombre de racions de calçots cuits perquè els espais on poder-se’ls menjar també minvaran. Així es va donar a conèixer aquest dimarts durant la presentació d’un certamen que arriba a l’edició número 40 i que espera que durant el cap de setmana i especialment diumenge posi el cartell de «complet» als restaurants de la ciutat i del voltant.

«La ciutat de Valls torna a fer pinya per posar en marxa una nova temporada de la manifestació gastronòmica més important de Catalunya», deia el president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep Maria Rovira, «podrem tenir una festa com la fèiem altres anys», assegurava. Serà un certamen adaptat a la situació pandèmica, amb mascaretes i una limitació en el nombre de degustacions, que seran menys de 2.000, la meitat que dos anys. Els paquets –amb 12 calçots, una terrina amb salsa, un botella petita de cava, pa, pitet de roba, taronja, una botella d’aigua i postres– es lliuraran a la plaça del Pati. Però aquell que vulgui acompanyar-ho amb carn, a la plaça de l’Oli tindrà a la seva disposició graelles per fer-la a la brasa. I a les places de l’Oli, dels Alls, de les Granotes i de la Zeta així com al carrer Sant Pere hi haurà taules.

Obrir la temporada

El president de la Cambra es reafirmava en què la festa obre oficialment la temporada de calçotades, «tot i que ens agradaria dir que va de novembre a abril, el punt d’inflexió el marca la Gran Festa de la Calçotada». Afegí que ja intenten començar abans amb la festa d’arrancada del primer calçot, que enguany va portar a Valls en Quim Masferrer.

També comentà que els restaurants estan contents de com va la temporada, tot i que ara per ara només poden tenir un 70 per cent d’aforament, «diuen que la gent té moltes ganes de menjar calçots i el territori es veu ple de calçotades».

Per la seva part, Dalmaci Clofent, president de la IGP Calçot de Valls, també es mostrava satisfet de com va la temporada, «es presenta plena d’esperança i de ganes». Tot i que al principi tenien la projecció de 20 milions d’unitats, durant les festes van ser més previnguts, «estem a nivells de l’any passat, però no encara del 2020. Amb 17 ó 18 milions ja seria una xifra correcta, però encara podem arribar al 20», que seria el rècord.

Dolors Farré, l’alcaldessa, es mostrava molt contenta «per recuperar presencialment la festa». Agraïa l’organització per haver muntat l’esdeveniment i també «a les persones de la comarca que han apostat per copatrocinar la festa», en referència a Castell d’Or de Vila-rodona i Salses Fruits S&P de Figuerola del Camp.

Comentarios
Multimedia Diari