Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Alcover vol treure més profit de la seva deixalleria municipal

Per utilitzar-la els veïns han de fer servir una targeta. L’equipament també obre dissabtes

11 julio 2022 20:35 | Actualizado a 12 julio 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Alcover fa obligatori l’ús d’una targeta que s’entrega als veïns per poder utilitzar la deixalleria municipal. L’equipament ha passat a estar gestionat per la Fundació Formació i Treball que incorpora noves maneres d’aprofitar i reutilitzar tots els residus que es portin.

La Fundació té diferents línies d’activitat, entre les quals destaquen el servei de recollida i reutilització de roba de segona mà, la gestió de deixalleries i serveis de neteja, entre d’altres.

Auests serveis els desenvolupa amb un compromís basat en la justícia social i ambiental, promovent i desenvolupant projectes amb quatre línies d’impacte: social, ambiental, econòmic i comunitari.

Formació i Treball és una fundació sense afany de lucre dedicada a la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social que tenen especial dificultats per a incorporar-se al mercat laboral.

Amb el nou model es vol treure més profit dels residus i poder aprofitar-los amb les avantatges ambientals i econòmiques que soposa.

A partir d’ara, el servei de la deixalleria s’obrirà també el dissabte a la tarda. El nou horari és de dilluns a divendres de 15h a 19h i els dissabtes de 10h a 13h i de 15h a 19h.

Per utilitzar l’equipament és imprescindible la targeta de la deixalleria Aquest es pot adquirir de manera gratuïta a Ca Cosme. Els carnets atorgats amb anterioritat segueixen tenint validesa.

Termini

Se n’atorga un per a cada habitatge i dóna la possibilitat que totes les persones empadronades a Alcover puguin fer ús de la deixalleria. Tots elsveïns tenen temps fins el 30 de setembre per sol·licitar el carnet. A partir d’aquesta data no es podrà fer ús de la deixalleria sense aquesta acreditació.

També serà obligatori pels autònoms sense local físic que en facin ús, tal com indiquen les ordenances municipals.

Una de les altres novetats dés la incorporació d’un dia més en la recollida de voluminosos que serà el segon i el quart divendres de cada mes. En cas que algun d’aquests dies coincideixi amb dia festiu, es durà a terme el dia anterior hàbil. Es tracta d’un servei gratuït que s’ha de sol·licitar a les oficines d’atenció al ciutadà de Ca Cosme ( tel. 977 76.05.95) o a través d’un formulari que s’habilitarà properament al web de l’Ajuntament.

El servei està destinat als veïns que han de llençar algun objectevoluminós d’origen domiciliari, com mobles, matalassos, electrodomèstics...que no superin els 100 kg i que no poden portar-los, personalment, a la deixalleria.

Comentarios
Multimedia Diari