Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Antoni Bastús: «Hem plantejat un format que funciona»

Entrevista

| Actualizado a 02 agosto 2022 09:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Antoni Bastús es vicepresident de la Cambra de Comerç de Valls. Des de fa més de tres dècades dirigeix també la Firagost. Una de les fires agràries i rurals més importants de Catalunya comença a celebrar avui la seva 66ª edició i Bastús espera que es perllongui l’èxit de l’esdeveniment un any més. L’edició d’enguany és especial, ja que marca el retorn de la fira després de dos anys d’interrupció provocats per la pandèmia de Covid-19.

Què es pot esperar d’aquesta edició? Alguna novetat a destacar?

Pràcticament serà el mateix que fa 3 anys. La fira sempre ha funcionat molt bé i, per tant, no cal fer grans canvis. La situació ha estat adversa per alguns dels firaires degut a les pedregades que han patit, i no podran venir per falta de material. No obstant, això, les àrees d’exposició estan plenes, tant les de maquinària i vehicles com les d’agroalimentació. Tenim bones expectatives i els actes seran pràcticament els mateixos d’anys anteriors.

Què suposa per als participants el retorn després de dos anys cancel·lada per la pandèmia?

Per als expositors significa torna a sortir després d’aquests dos anys, i tenen moltes ganes d’aquesta edició. Per als visitants suposa la llibertat de moure’s pels espais i descobrir tota l’exposició i els actes que ofereix la fira, ho gaudiran molt. Com a organitzadors, la Firagost és l’acte estrella de la Cambra de Comerç de Valls, hi estem molt orgullosos de realitzar-la i de potenciar el comerç. Després de dos anys tornem amb molta il·lusió, tal com va succeir a la dècada de 1970, que vam haver de parar durant cinc anys.

Com a organitzadors, han trobat alguna dificultat nova derivada dels dos anys d’interrupció?

Realment no, ha estat el mateix de sempre. Nosaltres pactem amb totes les parts implicades, fem trucades, etc. Fa dies que està tot preparat. La col·laboració amb l’Ajuntament ha estat, com sempre, molt bona. L’organització la fem de manera voluntària i tirem endavant, ens ho hem pres amb moltes ganes. Alguna de les activitats va estar en dubte, però més enllà d’això tot ha marxat com sempre.

Quina diria que és clau de l’èxit de la fira durant tants anys?

Cuidem la qualitat. Hem plantejat un format que funciona i que té continuïtat. Els expositors poden portar les seves novetats i es fa una promoció i un màrqueting. És una plataforma comercial, que permet als productors demostrar el que tenen i poden oferir. A la gent, per la seva banda, li agrada que es faci al carrer, a Valls es viu com una festa major, tothom intenta ser-hi per la Firagost. A més d’això, la clau és el voluntariat. Hi porto 36 anys com a director, i més col·laborant-hi, i puc assegurar que tothom ho sent com una cosa seva, i tots tirem del carro. Hi ha unes àrees marcades a l’hora d’organitzar, amb un responsable en cada una, i en 36 anys mai hi ha hagut problemes. Tothom fa el que pot i ho fa bé. Ve gent, tant firaires com visitants, de tot arreu del territori. La clau, per tant, és que ja som una data assenyalada al món rural. Els firaires paguen un cost adequat i tenen l’oportunitat de vendre, tot i que ja no és com fa 20 anys en aquest sentit. Els números ens surten a tots.

Quina és la previsió de visitants?

Sempre s’ha parlat de més de 100.000 visitants. És una fira oberta, on es pot calcular aproximadament la densitat de gent, però noc es pot saber exactament, especialment a mesura que s’han obert més espais i la gent està més dispersa. Sempre estimem uns 100.000, i aquest any no és una excepció. Esperem, això sí, que hi faci bon temps.

Comentarios
Multimedia Diari