Canvis de format, aforament i horari en 15 actes de Decennals

El cinc balls amb orquestra passen a ser concerts en cadira, tres espectacles del Teatre Principal ampliaran representacions i quatre concerts a la Vela Principal començaran abans

| Actualizado a 16 enero 2022 07:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L’organització de les Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1 ho té pràcticament tot enllestit per a la festes que se celebren a Valls del 28 de gener al 6 de febrer. Els representants de les 11 comissions participatives de les Decennals han acordat els ajustaments que afectaran una quinzena dels 525 actes programats. La resta d’activitats mantenen en el format anunciat. En concret, totes les activitats de carrer i a l’aire lliure que conformen el gran gruix de les Decennals es podran gaudir sense limitacions: lluminàries rituals, passis de les lluminàries musicals i mapping, activitats de cultura popular (sortides del seguici cerimonial, mostres festives i altres elements patrimonials), actuacions castelleres, processó, activitats esportives o la programació familiar, són alguns dels més de 500 actes de les festes sense cap canvi en el programa.

D’aquesta manera, s’han efectuat ajustaments d’aforaments, formats i horaris només en aquells actes que s’hauran d’adaptar a aquesta situació de força major. Els canvis d’horari afecten quatre concerts de músiques modernes de la Vela Principal que començaran abans del previst per tal de finalitzar a les 24.30 hores, límit que continuarà vigent per als espectacles malgrat que es preveu que no hi hagi toc de queda nocturn. A més, aquests concerts hauran de ser amb públic assegut, una opció que l’organització ja havia pactat amb els grups actuants.

Això afecta també als balls d’orquestra ja que la normativa no preveu que es pugui ballar. D’aquesta manera, el ball de gala passarà a ser concert de gala, mentre que els balls de les quatre orquestres del pavelló Xavi Tondo esdevenen concerts de nit, a la mateixa hora. Les orquestres del pavelló del Fornàs que fan actuació de tarda i de nit diferenciaran el seu repertori entre un i altre passi, essent el de la tarda un repertori de sardanes i el de nit un repertori de peces clàssiques de festa major. Se suspèn tot i així el concert de tarda de l’Orquestra Metropol, del qual encara no s’havien venut entrades perquè la formació no compta amb la possibilitat d’aquest doble repertori diferenciat.

Noves funcions

L’obligació d’ajustar els aforaments al 70 % genera que tres espectacles al Teatre Principal protagonitzats pels artistes vallencs Mar Ulldemolins, Cristina Murillo i Ricard Farré s’ampliïn amb noves funcions per tal de donar cabuda a la totalitat del públic. L’organització ha decidit realitzar aquestes noves sessions per no perjudicar els assistents, redistribuint les persones que ja disposen de localitats i respectant al mateix temps les noves limitacions de cabuda. Aquestes noves funcions permetran que es posin a la venda noves entrades per a aquests muntatges que des de fa setmanes tenien gairebé totes les entrades exhaurides.

Aquests canvis han estat possibles perquè es tracta d’artistes vallencs amb una alta implicació amb la ciutat. Així, el muntatge Començar amb Mar Ulldemolins i David Verdaguer compta amb una tercera funció, el dimarts 21 a les 21 hores, espectacle que donarà inici a la programació teatral del Principal; Ricard Farré i Arnau Puig també pujaran tres cops al Principal amb El Bon Policia, amb una nova funció el dilluns 31 a les 19 hores, el mateix dia programat de la seva estrena a Valls, però hores abans. Finalment, Cristina Murillo portarà una segona funció del musical familiar El Gran Llibre Màgic, diumenge 30 a les 16 hores.

La Fundació de les Decennals contactarà als compradors afectats seguint l’ordre d’adquisició de les entrades i els oferirà canviar el dia reservat, si és possible, o retornarà l’import. Les noves entrades es posaran a la venda el dimarts dia 18, a les 10 hores pel canal online de Codetickets i a la taquilla del Teatre Principal. Malauradament, l’organització es veu obligada a retornar 65 localitats (del total de més 30.000 venudes) del musical del Petit Príncep, que ha estat impossible reubicar en una nova funció.

Altres circumstàncies

Per causes mèdiques, el grup Hotel Cochambre sera substituït pel grup Di-versiones. El concert conjunt que realitzarà amb la Banda Neon seran dos concerts diferenciats, als quals s’accedirà amb la única entrada que ja es tenia. Així en la data anunciada, dimarts 1 de febrer la Banda Neon actuarà, en dos passis. El primer començarà a les 21 hores i el segon a les 23.15 hores. El públic es desdoblarà en una o altra sessió per rigorós ordre de compra. L’actuació afegida serà el concert de cloenda de les Decennals amb Di-versiones, diumenge 6 de febrer, també en dues sessions. La primera començarà a les 18.30 hores i la segona a les 20.15 hores.

Comentarios
Multimedia Diari