Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  El claustre del convent de Santa Anna d’Alcover es reformarà perquè tingui un ús continuat

  Durant el 2023 la residència d’artistes es va utilitzar 250 dies de l’any i el 2025 esperen que aquest ús sigui del 100%

  04 marzo 2024 07:11 | Actualizado a 04 marzo 2024 11:41
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Temas:

  L’Ajuntament d’Alcover tira endavant una nova iniciativa per arreglar la zona del claustre del convent de Santa Anna, l’actual residència d’artistes que hi ha al municipi. L’alcalde d’Alcover, Robert Figueras, explica que inicialment aquesta zona estava pensada perquè fos un jardí, o fins ara es podia exposar, però ara la intenció és «donar-li un altre ús». Figueras comenta que fins ara havia sigut aquest jardí intern, però que no s’utilitzava del tot, i que el principal objectiu actual és que sigui transitable, i que també sigui un espai «per crear».

  Per això treballen per canviar la base del claustre. El principal canvi que es veurà, i que patirà serà el canvi de terra. A hores d’ara hi ha zona de jardí amb terra, i per tant deixarà de ser així, i es col·locarà un terra que sigui més transitable. «D’aquesta manera facilitem que sigui utilitzable», així com apunta Figueras, i a més afegeix que «va lligat amb el convent de les arts». El batlle comenta que fins ara tota la superfície era tova amb «plantes, pedres...», i estava pensat perquè es pogués exposar temporalment, i ara a més d’això es pretén que es tingui un ús, i per exemple si hi va un circ pugui fer les seves demostracions allí amb les rodes o el material que portin. A més de tot això, també es farà una substitució de tota la il·luminació, que passaran a ser llums LED, per garantir l’eficiència energètica. Això permetrà un estalvi important en llum. Una tasca que s’estan fent en molts edificis públics arreu del territori i que depenen dels consistoris.

  L’última actuació que duran a terme, però que és molt important és l’accessibilitat. Amb les actuacions que tiren endavant, quan estiguin acabades, totes les persones que tinguin mobilitat reduïda podran accedir a l’escenari. L’alcalde del municipi comenta que «volíem que l’artista pugui pujar per molt que vagi amb cadira de rodes, i ara això era complicat, per aquest motiu hem fet un elevador». Tots els diners per tirar endavant les millores provenen, majoritàriament, d’una subvenció del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. En total, són aproximadament uns 87.000 euros, i la Generalitat en finança un 90%, per tant, uns 70.000. Les obres, i les millores han de començar aquest 2024, però també han d’acabar aquest 2024. Així doncs, tot això, serà una realitat abans de final d’any.

  Amb tot l’alcalde d’Alcover comenta que estan molt contents amb aquesta instal·lació i l’acollida que ha tingut d’ençà que es va obrir. Assegura que s’està creixent exponencialment, i més tenint en compte que es va obrir el 2014, i fins al 2017 no es va tenir espai físic. Durant el passat 2023 es va utilitzar 250 dies dels 365 que té l’any. Aquest 2024 en seran més, i esperen l’any 2025 poder arribar a gairebé el 100% de l’ús de l’equipament. Robert Figueras explica que és un servei provincial, que traspassa les fronteres i va més enllà. Comenta que molts artistes internacionals fan aturada al municipi, i passen per la residència, i un cop acaben fan la seva gira arreu del món.

  Figueras també afirma que ja estan lligats a projectes artístics importants com és la Fira Tàrrega, o el Trapezi de Reus, i quan se celebren el seu equipament també té un paper important en tots aquests esdeveniments. Per acabar remarca que és un equipament únic.

  Comentarios
  Multimedia Diari