Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  El Moixó Foguer es deixa veure pels carrers durant la rua de Valls

  La Mulassa i el Bou de la Unió Anelles de la Flama protagonitzen una nit electoral fictícia

  19 febrero 2023 07:49 | Actualizado a 19 febrero 2023 07:51
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Valls va viure ahir una rua de Carnaval el dissabte al vespre amb un clar protagonisme per les figures i personatges. El Moixó Foguer va ser l’encarregat d’encapçalar el seguici dins d’una capsa.

  Abans de fer sortir al Moixó, els membres de l’entitat Unió Anelles de la Flama representaven diverses figures com el caçador, el compardor i les venedores del mercat, mentre pronunciaven els versots satírics sobre el carril bici i la inauguració del Museu Casteller de Catalunya.

  Un cop acabats, de sobte, el personatge sortia de la gàbia, corria cap al públic i tornava a amagar-se. El Moixó Foguer és una figura, típica del Carnaval de la zona del Penedès i el Camp de Tarragona, va totalment nua, embetumada amb mel i plomes d’ocell.

  A Valls es va recuperar aquesta tradició l’any 2016, després que fes més de 80 anys que no sortia al carrer.

  Eleccions entre bou i mulassa

  Aquest any, aprofitant la celebració de les eleccions municipals, la temàtica escollida per la mascarada de l’UAF va ser l’organització d’unes eleccions, presentant com a candidats el Bou i la Mulassa de Carnaval.

  Guarnits especialment per a l’ocasió, la Mulassa i el Bou van desfilar darrere de la carrossa del Moixó Foguer amb una urna mòbil, on el públic podia dipositar el seu vot pel candidat predilecte.

  A més a més, les dues figures del bestiar popular vallenc van anar acompanyades en tot moment dels socis i sòcies de l’entitat, que anaven disfressats de personatges satírics que figuraven a les dues llistes electorals.

  Una rua amb polèmica

  L’UAF va rebre un correu de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Valls on se’ls demanava que paguessin el cost per la neteja dels carrers de la rua, degut a que el Moixó Foguer els omple de plomes. Des de l’associació van afirmar que no farien cas del correu electrònic i l’Ajuntament va assegurar que la qüestió estava solucionada, però no es va especificar com.

  Comentarios
  Multimedia Diari