Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El trànsit ferroviari i intermodal, a debat a la Cambra de Valls

La Cambra considera estratègica la connexió de l’A-27 amb el Nord del Polígon i el desdoblament de la carretera que conecta amb la sortida de l’AP-2 al Pla de Santa Maria

22 marzo 2023 17:13 | Actualizado a 22 marzo 2023 17:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Cambra de Comerç de Valls ha acollit aquest dimecres una jornada on s’han tractat els reptes i oportunitats del transit ferroviari i intermodal a la Unió Europea.

La cita s’ha inciat amb la intervenció del president de la Cambra de Valls, Josep Rovira, qui ha parlat de les infraestructures al Camp de Tarragona i el potencial de l’àrea de la Cambra. En la seva intervenció, Rovira ha posat de manifest la situació geoestratègica de l’àrea de la Cambra de Valls. Ha exposat les peticions que es fan des de la Cambra, on es considera estratègica la connexió de l’A-27 amb el Nord del Polígon i el desdoblament de la carretera que connecta amb la sortida de l’AP-2 al Pla de Santa Maria.

També ha posat en valor el teixit industrial i gran volum de moviment de mercaderies que hi ha i de les necessitats del teixit empresarial de la demarcació.

$!La sala, amb els assistents a la cita. Foto: Cedida

Per la seva banda, Joan Amorós, president de FERRMED i ha presentat l’estudi que s’ha realitzat des d’aquesta associació multisectorial empresarial. Titulat L’optimització del trànsit ferroviari i intermodal A, «va néixer per reclamar el corredor del Mediterrani i estudia on es concentren els principals moviments de mercaderies arreu del continent», ha destacat Amorós, qui ha afegit que, «en base a aquest estudi de més de 70.000 quilòmetres de vies, nombroses estacions i territoris, s’han pogut definir els principals nodes logístics d’Europa».

En aquest sentit, ha destacat que el node logístic Tarragona-Barcelona és el tercer més important d’Europa.

L’estudi ofereix possibles accions a realitzar per aconseguir els objectius marcats per Europa d’aconseguir que el 30% del tràfic de mercaderies es faci per via ferroviària.

En la mateix línia, Amorós ha destacat que, «segons l’estudi, és indiscutible que l’àrea de la Cambra de Valls necessita una terminal ferroviària de mercaderies si volem complir els objectius marcats del 30% del tràfic de mercaderies per ferrocarril definit per la UE».

Per últim, el president de FERRMED ha destacat la importància d’utilitzar el transport combinat entre ferrocarril i carretera i apostar per un transport multimodal per ser més eficients, competitius i sostenibles. També ha fet una crida a crear un superlobby a nivell Europeu que treballi perquè els recursos s’inverteixin en aquells projectes que realment aporten valor i són necessaris i no en aquells que unilateralment decideixin els governs.

$!Protagonistes de la jornada. Foto: Cedida

La cloenda de la conferència ha anat a càrrec d’Isaac Albert, president i conseller delegat de CIMALSA. Albert, ha incidit en els tres grans reptes per aconseguir un transport sostenible mediambientalment i econòmicament. Aquests passen per la col·laboració entre les empreses, la digitalització i la intermodalitat. Són, segons ell, «la clau que aporta valor a la logística».

Per últim ha destacat que «el transport ha de ser competitiu perquè les empreses siguin competitives».

Aquesta ha estat una de les conferències organitzades per l’Escola de Logística de la Cambra de Valls, amb la col·laboració de l’ICIL i el suport del Port de Tarragona i CIMALSA de la Generalitat.

La propera jornada serà dimecres 26 d’abril amb la Directora General de Turisme, Marta Domènech, on es tractaran els reptes i oportunitats turístiques de l’Alt Camp. La següent serà el dia 9 de maig de 2023, amb la conferència del President de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta. Les dues jornades seran a dos quarts de deu del matí a la sala d’actes de la Cambra.

Comentarios
Multimedia Diari