Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els bandolers Pere Voltor i Miquel Morell tornen a assetjar Alcover

Durant el cap de setmana, hi ha la fira amb espectacles familiars, exposicions i cercaviles

07 octubre 2022 18:48 | Actualizado a 08 octubre 2022 12:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El pregó que pronunciarà el periodista vila-secà Xavier Graset a dos quarts de dotze del matí d’avui a l’església Vella encetarà oficialment la vintena edició de la Fira del Bandoler d’Alcover, una celebració que va tenir ahir el primer tast amb un seguit d’actes, primer per als mes petits a la tarda i a la nit amb la presència ja dels bandolers i altres elements festius pels carrers d’aquest municipi de l’Alt Camp. Per aquells que vulguin seure a prendre un refresc, enguany hi han cinc tavernes, una més que en edicions anteriors.

Una de les novetats d’aquest any és l’estrena del nou gegant: Miquel Morell –el seu contrincant Pere Voltor ja tenia la figura–. La peça nova s’ha confeccionat a Reus de la mà de Manel Llauradó, igual que la de Voltor, comenta al Diari la regidora de la Fira del Bandoler, Carla Miret. De portar-los arreu s’encarrega la Colla Gegantera, a l’igual que les altres figures: Miquel, Saura, Remei i Roc.

A les onze s’obriran les tavernes i el mercat de productes de la terra i artesania al voltant de la plaça del Portal, de l’església Vella, de l’avinguda Montblanc i del passeig de l’Estació. Al llarg del dia hi haurà teatre familiar itinerant. I a les onze del matí, a la plaça Nova, escape room El tresor de l’ala d’or. Es repetirà a les cinc de la tarda a la plaça d’en Rubert però per adults

Durant tot el dia (11.30, 12.30, 18 i 19 hores) i també demà (11, 12.30, 17.30 i 19 hores) es faran visites comentades al Museu d’Alcover. La majoria d’actes que s’han programat durant el dia estan pensats per als més petits, com l’espectacle teatral a les 12.30, 17.30 i 18.30 hores (i demà a les 11.15 i 17.30 hores) a l’església Vella, on un fantasma campa per la vila. I a la plaça Vella (18, 19 i 20.30 hores), espectacle on els bandolers fan de la seva robant, mentre les dones clamen justícia.

El concert de tarda anirà a càrrec d’Ellas Music Band a dos quarts de vuit a la plaça Nova.

Quant a demà, cinc estudiosos participaran en una taula rodona, a dos quarts d’una de la tarda a l’església Vella, al voltant del fet bandoler a Alcover. A dos quarts de dues, al passeig de l’Estació es farà una exhibició dels participants en la desena concentració de motos.

A les sis de la tarda, l’església Vella serà escenari d’una novetat: el pacte de pau entre els bàndols de Morell i Voltors, que participaran en una cercavila. Tot seguit, faran lliurament dels premis de la Bandolerada familiar i d’adults. El darrer acte serà a les set i a les vuit de la tarda a la plaça Vella amb l’espectacle teatral familiar Homes i bandolers (que també està programat per dissabte), on aquests no solament roben coses sinó també cors.

Comentarios
Multimedia Diari