Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Els carrers de Valls s’ompliran de jocs durant el mes de març

  La ciutat acollirà el primer festival lúdic del Camp de Tarragona amb la intenció d’esdevenir un referent en aquest àmbit a Catalunya

  28 noviembre 2023 18:46 | Actualizado a 29 noviembre 2023 18:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Temas:

  Valls Juga, el primer festival del joc del Camp de Tarragona, se celebrarà durant el mes de març a la ciutat vallenca. Concretament, serà de l’11 al 16 de març i, tal com va explicar la regidora de Joventut, Natàlia Moncunill, s’hi realitzaran diverses activitats. Va detallar que «el punt àlgid» serà el dia 16 amb una fira que incorporarà accions per totes les edats, a banda de campionats.

  L’organització, en part, va a càrrec d’entitats i comerços. En aquest sentit, Moncunill va detallar que «són ells els que van mostrar aquesta inquietud i ho van posar sobre la taula». A més, la regidora va afegir que la idea va sorgir arran de la pandèmia, quan es va produir un «auge amb els jocs». Per aquest motiu, des de la regidoria han decidit «donar-hi suport, i sumar-s’hi». Moncunill considera que aquesta iniciativa encaixa amb la «filosofia» que tenen de «generar i oferir» activitats de lleure, a banda de «nous espais comunitaris de socialització». També va destacar que Valls «es convertirà en una ciutat referència en el joc». Així des del consistori creuen que aquesta circumstància provocarà que molta gent incrementarà el seu interès per visitar la ciutat i, de passada, poder fer despesa en els comerços vallencs.

  L’espai on es desenvoluparà aquest festival serà la Sala Kursaal, tant a l’interior com a l’exterior. La idea és que a l’interior s’hi desenvolupin les competicions i, a més que, els comerços hi ubiquin les seves parades. A l’exterior s’hi realitzaran activitats que apel·laran al joc tradicional català. S’hi acostaran alguns experts, però també persones que només vulguin divertir-se i provar nous jocs, amb l’objectiu d’assolir un aprenentatge de cara al futur.

  Jocs variats

  Des de l’organització van explicar que també seran protagonistes els jocs de taula. Ramon Balcells, portaveu de l’organització, va comentar que es podrà jugar «al Catan, però també a altres jocs que, fins i tot, encara no han sortit a mercat i estan en període de proves». Un exemple d’aquests és el Valls 1808, un joc dedicat a la Batalla del pont de Goi.

  A banda, també estan previstos jocs tradicionals al carrer i, durant la setmana, es portaran a terme exposicions en altres punts de la ciutat, a banda de xerrades de formació dedicades a la ludificació. Balcells va comentar que el ventall «serà força gran».

  En aquest sentit, els organitzadors, també van aprofitar per explicar que, «tot i que vivim una època digital, hi ha un auge dels productors de jocs, i de jugadors», A banda, van destacar que aquesta circumstància no succeeix únicament amb creadors de fora, sinó que també hi ha molta gent «de casa».

  Comentarios
  Multimedia Diari