Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Els fets delictius a Valls pugen un 59 per cent durant els primers set mesos de l’any

  La Junta Local de Seguretat constata que enguany s’han produït 392 delictes més que el mateix període del 2021

  12 septiembre 2022 14:48 | Actualizado a 12 septiembre 2022 14:48
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Durant els primers set mesos d’aquest any –de gener a juliol– el nombre de fets delictius a la ciutat de Valls ha pujat un 59,3 per cent respecte al mateix període del 2019, segons s’ha constatat avui dilluns després de la Junta Local de Seguretat.

  L’inspector responsable de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Camp, Xavier Hervàs, va reconèixer que durant aquest interval s’havien comès 392 delictes més que el 2019, passant de 661 a 1.053. En aquest sentit, va dir que per primera vegada la capital de l’Alt Camp està a la par o un punt per sobre la mitjana catalana de delictes per mil habitants, «tot i la percepció dels veïns».

  Hervàs recordà que hi ha unes línies de treball establertes, «basades en la presència policial a la via pública per transmetre seguretat i estar a l’abast del ciutadà. I també hi ha la vessant d’investigació, tasca que s’ha de fer bàsicament al Centre Històric». Va reafirmar les dades donades divendres pel conseller Elena en el sentit que les detencions havien pujat un 30 per cent i que el percentatge de resolució de delictes estava en el 33 per cent, «que és una dada estàndard».

  El responsable policial va reconèixer que la sensació ciutadana d’inseguretat es reflecteix en les dades. El que més ha augmentat són els furts, «que és la tipologia delictiva més fàcil d’executar», i les estafes, «bona part associades a la compra-venda de productes per internet».

  Però el que més preocupa als cossos policials, «on van encaminats els esforços tant Mossos d’Esquadra com de la Policia Local, és en aquelles tipologies que potser en el número de fets no s’han incrementat tant però que generen més inseguretat, com poden ser els robatoris en interior de domicilis o els robatoris amb violència a la via pública».

  Tràfic de drogues

  Una de les decisions preses a la reunió de febrer entre Mossos –tant de Valls com de la Regió Policial– , Policia Local i Ajuntament fou la constitució d’un grup conjunt d’investigació dels delictes contra la salut pública, especialment al centre de Valls. Això ha permès passar dels dos detinguts l’any passat als 12 d’aquest.

  Però el tipus de fets delictius del darrer més que han causat una gran alarma social a Valls no eren els més greus «ja que estem parlant principalment de sostracció de vehicles, danys i conducció temerària».

  Hervàs va assenyalar també l’increment de robatoris violents: «Vam tenir un episodi a les benzineres, que són els fets que respondrien a aquest augment».

  Pisos tapiats

  Una de les dades que va donar a conèixer l’alcaldessa és que en aquesta legislatura s’han tapiat 270 pisos de 38 carrers, la majoria al Centre Històric –els darrers al carrer de la Cort i a la muralla–. En alguns, l’Ajuntament ha instat als propietaris a fer-ho i en altres ho han fet els propis serveis municipals per via d’urgència.

  «Cada dia estem treballant perquè no s’okupin cases. Continuarem treballant per revertir aquests situació», va dir Farré, «hi ha moltes línies obertes. Segur que ens en sortirem». Hervàs indicà que «hi ha un pla conjunt d’accions per emprendre».

  Quant a la reunió, l’alcaldessa recordava que ja han posat mesures per recuperar la normalitat, «de la trobada sortim amb uns deures. La vigilància seguirà per tota la ciutat», a la vegada que es continuarà treballant-hi des de diferents àmbits, com ara l’habitatge, la part urbanística o Serveis Socials. Hi ha encara molta feina per fer».

  Comentarios
  Multimedia Diari