Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Un conseller tranquil·litzador a Valls

El responsable de la cartera d’Interior ha assegurat avui a l’alcaldessa que els reforços policials –dues unitats dels ARRO– seguiran a la ciutat el temps que faci falta. Elena va reconèixer un increment de fets delictius

| Actualizado a 09 septiembre 2022 19:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ha anat a Valls a petició de l’alcaldessa, Dolors Farré, que li va demanar si podia assistir a la reunió de la Junta Local de Seguretat del proper dilluns. Joan Ignasi Elena, el conseller d’Interior, no podrà estar-hi i per això s’ha traslladat avui divendres a la capital de l’Alt Camp. Un contacte amb Dolors Farré sense grans novetats però sí amb un missatge clar: «He transmès a l’alcaldessa que hi som i hi serem». Les dues unitats de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), que des de fa setmanes han reforçat la seguretat ciutadana a Valls, seguiran fent-ho «el temps que sigui necessari», va recalcar el conseller.

Elena va reconèixer que s’havia produït «un moment de molta necessitat d’increment de la seguretat. I ràpidament els Mossos, amb la Policia Local, han actuat amb contundència. I així ho seguirem fent, detenint els responsables i fent tasques de prevenció».

Va reiterar –a l’igual que ha fet en altres municipis de Catalunya– que el cos de Mossos d’Esquadra passarà dels 18.000 als 22.000 efectius. En aquest sentit, assenyalà que de la penúltima promoció –la número 28– s’han incorporat deu agents a la comissaria de Valls, «el que significa un 15 per cent més». Això implica que n’hi ha aproximadament uns 67, si les matemàtiques no fallen.

Va recalcar l’augment d’un 30 per cent de les detencions, «o de l’eficàcia policial», com ell ho va qualificar. Foren les úniques xifres o percentatges que va donar. Sí que afirmà que s’havien incrementat els fets delictius, però que les dades es donaran dilluns durant la Junta Local de Seguretat. Destacà la feina dels ARRO, «que ha estat present de forma contundent i clara». I es va comprometre a tornar a Valls abans dels Nadal per fer un seguiment i analitzar com han anat aquests mesos.

«És més que un tema policial»

L’amfitriona de la visita va reunir-se amb el conseller durant uns 45 minuts en un contacte on també hi havien altres representants de la Generalitat i de l’Ajuntament. Dolors Farré va posar en coneixement d’Elena «la situació que vam patir i estem patint a la ciutat, tot i les detencions. Que fos conscient –el conseller– de la situació a la ciutat», a la vegada que agraïa la feina feta tant pels Mossos com per la Policia Local. «Continuarem amb les vigilàncies fins a revertir la inseguretat que tenim a la ciutat», digué.

Però l’alcaldessa va reconèixer que el problema no és solament un tema policial, «sinó transversal de diferents regidories». Va llençar un dard enverinat a la Justícia, «que hauria de canviar, perquè sinó cap ajuntament se’n sortirà». Va recordar que l’Ajuntament fa temps que està treballant en aquest encaix entre regidories per revertir la situació al Centre Històric –posà el cas dels més de 20 habitatges– i recordà que aquest mes es cobriran totes les vacants de la Policia Local fins arribar als 35 agents.

Comentarios
Multimedia Diari