Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Firagost de 9 amb estrenes per part de la Colla Vella i la Joves

Pd7f. Les dues colles castelleres de Valls van arribar amb la intenció de portar a plaça la tripleta. La Colla Vella va aconseguir descarregar el 4d9f, mentre que la Joves es va entrebancar amb aquest castell, però va estrenar l’espadat

| Actualizado a 04 agosto 2022 07:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un dimecres d’estiu molt calorós no va evitar que una plaça del Blat plena de gom a gom hagi viscut una altra nit de castells amb les dues colles; la Colla Vella Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls.

La intenció, per part de les dues, era portar la tripleta a Valls i marcar el camí a seguir per aquest mes d’agost que els espera. Els encarregats d’obrir l’actuació eren la Vella. Ho tenien clar: volien descarregar el 3d9f, castell que ja tenen dominat, per agafar confiança i intentar descarregar el 4d9f que els va quedar en carregat per Sant Joan. La primera ronda no els va suposar cap problema, l van tirar amunt a la primera, amb bones mides, i amb l’estructura controlada en tot moment.

A segona ronda arribava l’objectiu; descarregar el 4d9f, castell que tampoc els va fer dubtar, i van sonar gralles amb el primer peu que havien muntat. Fins a la carregada no el van treballar, tot i estar una mica tancat pels pisos de dalt. A la descarregada el van haver de batallar. És la quarta colla del món casteller que aconsegueix descarregar aquesta estructura.

La tercera ronda de castells també va ser un moment important pels de la camisa rosada. Després de tenir un ensurt fa dues setmanes amb el 4d8p, van decidir que era el dia per tornar a agafar-li confiança. Van fer un peu desmuntat, i el van tirar amunt, sabent que no hi havia marge d’error, i que era clau descarregar-lo.

El castell no els va presentar grans complicacions, i se’l van tornar a anotar aquesta temporada. La cirereta del pastís va ser a la ronda de pilars, amb l’estrena del pd7f, el primer d’enguany, i que no els va presentar més dificultat, que un cert nerviosisme al pis de terços, que el quart de l’espadat va saber parar molt bé.

El cap de colla de la Vella, Albert Martínez, ha reconegut que era «important tornar a descarregar el 4d8p», i es va mostrar molt satisfet, sobretot pels pisos superiors de tots els castells.

La Joves de Valls arribava també amb molt bones sensacions a plaça. Després d’haver descarregat el 3d9f a Vilanova i la Geltrú, tenia la suficient confiança per a voler provar el 4d9f i sortir amb una tripleta de la plaça del Blat. Els Diables Vermells van començar l’actuació, com començar a ser habitual aquest 2022, amb el 5d8.

La catedral ja no els suposa cap problema, i reconeixen que l’estan treballant per pujar-lo un pis més. A la segona ronda de castells van decidir apostar pel 3d9f. Castell que va presentar molt bones mides, i que van descarregar amb total confiança. Això els feia agafar força i confiança per encarar el 4d9f a la tercera ronda de castells.

Després de dos peus desmuntats van tirar amunt un castell que des del començament els va presentat dificultats. Una rengla se’ls anava obrint de forma perillosa, i van decidir baixar-lo.

No es van donar per vençuts, i el van tornar a quadrar. Un altre cop van sonar gralles, però el castell s’anava obrint pels pisos inferiors, mentre que per dalt estava tancat. Per això, un altre cop van decidir baixar-lo. Tot i aquest contratemps la colla no va voler renunciar al pd7f. L’espadat va pujar segur, encara que era el primer de la temporada, i el van poder descarregar sense molts problemes.

El cap de colla de la Joves de Valls, Pere Rico va explicar que «havien fet bones proves del 4d9f als assajos, però a plaça no han sortit». Tot i això, es va mostrar optimista aquest mes d’agost que han d’afrontar.

Comentarios
Multimedia Diari