Forès estrena una zona poliesportiva

Es pot jugar a futbol sala, bàsquet, vòlei, tenis i handbol. També      té una pista de petanca i una altra per a bitlles catalanes

| Actualizado a 19 abril 2022 10:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Forès ha fet un pas més, dins el pla de millores en diferents àmbits, en dotar al municipi d’una zona esportiva modèlica, que va ser inaugurada enmig d’un ambient festiu i temperatura autènticament estiuenca.

L’equipament, situat als peus del turó del nucli antic, permetrà practicar diverses modalitats, organitzar tornejos i competicions, a banda d’esdevenir  punt de trobada, de socialització, i el marc idoni per a la celebració d’actes festius i populars a l’aire lliure.

En l’acte inaugural hi van participar representants de les diferents administracions que han intervingut en el finançament de la zona esportiva i nombrós públic, del poble, visitants i gent de municipis de la rodalia que van voler conèixer el nou equipament. Aquest està retolat amb el nom  de l’antic alcalde de Forès, Josep Maria Llorac, impulsor de molts dels projectes que s’estan materialitzant, «en reconeixement als seus 38 anys al capdavant de l’alcaldia i perseverança en el progrés del municipi», va assenyalar Quim Nin, el vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, en el seu parlament. Per la seva banda, la delegada del Govern de la Generalitat a Tarragona, Teresa Pallarès, es va manifestar «sorpresa per la bellesa d’aquest poble, autèntic mirador de tota la comarca i de més enllà», en l’horitzó.

Prèvia la inauguració, l’actual alcalde de Forès, Julià Josep Plaza, en quin mandat s’estan executant molts dels projectes endegats per l’anterior executiu presidit per Llorac, i que també va desgranar, fou qui guiar les autoritats i convidats –entre ells la presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Assumpció Canela, i Josep Poblet, expresident de la Diputació de Tarragona– a fer un recorregut pel nucli històric de Forès, les obres de la zona del Mirador i l’església.

Andreu Cos va ser l’encarregat d’explicar la història i patrimoni arquitectònic de l’església romànica de Sant Miquel i el seu campanar, que té la peculiaritat d’estar separat del cos del temple.

La zona esportiva de Forès s’ha construït, en tres etapes, en una finca de 4.990 metres quadrats de superfície, adquirida per l’Ajuntament fa uns quatre anys. Inclou una pista polivalent dissenyada per a la pràctica de diferents esports, com ara futbol sala, bàsquet, vòlei, tenis i handbol. A més, el complex s’ha dotat de pista de petanca i una altra per a bitlles catalanes, com també d’un espai per a rentar bicicletes; una part de graderia, rampes i escales, enllumenat general i de la pista poliesportiva, enjardinament i instal·lació de mobiliari urbà.

El cost total supera els 350.000 euros, import que ha comptat amb subvencions que totalitzen més de 253.000 euros, provinents de diverses administracions a través del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya i del Pla d’Actuació Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona. L’Ajuntament de Forès ha assumit uns 100.000 euros,  amb càrrec als recursos propis.

Comentarios
Multimedia Diari