Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Ajuntament de Montblanc demana la cessió del convent de Sant Francesc

El govern local vol adequar-lo per a celebrar-hi, amb tots els serveis, esdeveniments culturals i festius

30 marzo 2023 11:27 | Actualizado a 30 marzo 2023 15:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l’Ajuntament de Montblanc ha aprovat per unanimitat sol·licitar a la Generalitat de Catalunya la cessió gratuïta del convent de Sant Francesc i per a un termini de trenta anys.

L’objectiu de l’equip de govern de l’Ajuntament, que encapçala Josep Andreu, és concórrer a la convocatòria del programa de millora de la competitivitat i de dinamització del patrimoni històric amb ús turístic, que acaba de convocar el Ministerio de Indústria, Comercio y Turismo.

A l’esmentada convocatòria hi poden concórrer edificis que estan catalogats con a Béns Culturals d’Interès Nacional, com és el cas del convent de Sant Francesc, tot i què, per a poder acollir-se als ajuts és necessari que l’immoble sigui propietat o estigui cedit a l’Ajuntament de Montblanc.

És per aquest motiu que l’alcalde, Josep Andreu, ja ha iniciat els contactes previs amb l’administració catalana, una tasca que s’ha dut a terme en coneixement i suport de la resta de grups polítics amb representació municipal.

Paral·lelament a l’acord del ple, des de l’Ajuntament de Montblanc s’ha procedit a la redacció d’un projecte tècnic que contempla l’execució dels treballs de rehabilitació i millora de l’històric convent, pressupostats en 1.193.677,10€.

En el cas d’aconseguir-se la subvenció, es podrien finançar la totalitat o bona part de les obres amb els ajuts públics.

30 anys

Des de fa trenta anys l’Ajuntament de Montblanc i les entitats de la vila Ducal utilitzen el convent de Sant Francesc per a desenvolupar-hi activitats de caràcter lúdic i cultural.

Un ús que, des de l’any 2011, està regulat a través d’un conveni que van subscriure el departament de Cultura i l’Ajuntament de Montblanc, el qual establia l’ús d’aquest espai per a celebrar-hi equipaments socials i culturals.

L’esmentat document també contemplava la tramitació d’una posterior cessió d’ús del monument, que ara sol·licitarà formalment l’Ajuntament de Montblanc, després de l’esmentat acord de ple.

Comentarios
Multimedia Diari