Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Ajuntament de Pira reformarà un pis per oferir lloguer social

Es tracta d’un immoble situat al damunt de l’antiga farmaciola del municipi i el que havia estat la Casa de la Vila, al carrer Doctor Robert

05 junio 2023 20:45 | Actualizado a 06 junio 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Pira rehabilitarà un pis al carrer Doctor Robert per tal d’oferir-lo com a lloguer social. Es tracta d’un edifici de construcció molt antiga on abans s’havia emplaçat el Consistori, segons va informar l’alcalde de Pira, Josep Rodríguez. «És l’antic edifici on hi havia l’ajuntament vell. La Casa de la Vila va quedar buida i a la part baixa hi ha el que havia estat la farmaciola del poble».

Fins fa poc, al pis superior hi vivia un home gran que va morir. Ara mateix l’immoble està buit i sense ús. Rodríguez va comentar que el projecte plantejat des de l’Ajuntament de Pira és arreglar-lo i recondicionar-lo per oferir un habitatge reformat.

«El pis ha quedat lliure i està bastant vellet» –va afirmar el batlle–. Vam demanar una subvenció i el volem arranjar per tal de poder proporcionar un pis per a lloguer social per a qui li pugui interessar».

El primer lloguer social de Pira

Al municipi de Pira, amb una població d’unes 500 persones aproximadament, el Consistori no disposa de cap propietat per poder oferir aquest tipus de lloguer. «Al poble per desgràcia l’Ajuntament no té pisos que siguin de propietat –va lamentar Rodríguez– , l’únic que tenim és aquest».

En aquest sentit, l’immoble del carrer Doctor Robert esdevindria, després de les obres de rehabilitació i reforma, el primer pis de lloguer social que l’Ajuntament podria aportar als veïns i veïnes que ho necessitin.

L’alcalde va manifestar que una de les principals raons per dur a terme aquesta reforma és per poder contribuir a la problemàtica d’accés a l’habitatge que es viu avui dia. «Crec que pot quedar molt bé, i a més a més, és molt necessari. Tal com estan les coses ara amb el tema dels lloguers, creiem que ho hem d’aprofitar».

D’altra banda, també pot servir per atreure nous habitants a la comarca de la Conca de Barberà, una de les més afectades al Camp de Tarragona pel despoblament.

L’Ajuntament de Pira ha pressupostat el projecte en un import de 82.743,09 euros. Des del Consistori van assenyalar que han demanat una subvenció per a les polítiques locals de l’habitatge de la Diputació de Tarragona.

Un cop tinguin la resolució de la presentació, la subvenció per a rehabilitar l’immoble cobriria un 95% del cost, és a dir, 78.605,93 euros.

Aquest és un projecte que es portarà a terme durant l’any 2024. «El projecte no el tenim pensat realitzar durant aquest any, segurament serà durant el vinent», va concloure Rodríguez.

Comentarios
Multimedia Diari