Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Ajuntament de les Piles demana reduir el consum d’aigua per la sequera

Fins ara 12 camions cisterna han descarregat aigua al dipòsit municipal per al subministrament del poble

09 junio 2022 20:58 | Actualizado a 09 junio 2022 23:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una altra de les localitats que està patint de forma severa la manca d’aigua a conseqüències de la sequera és el poble de les Piles, a la comarca de la Conca de Barberà. Per fer front al problema d’abastiment d’aigua, a l’espera que les eventuals pluges facilitin la recuperació dels aqüífers, al poble ja han arribat 350.000 litres transportats en camions cisterna vessats al dipòsit municipal per al subministrament d’aigua de consum de boca.

Paral·lelament, l’Ajuntament de les Piles ha fet «una crida a la responsabilitat del veïnat per tal de conscienciar-lo en l’estalvi d’aigua, per evitar restriccions i altres mesures d’urgència», recalca l’alcalde del municipi, Llorenç Montalà. Per tant, es tracta de fer consum responsable de l’aigua, limitant-lo a les necessitats essencials i deixant de banda el rec de jardins, no utilitzar les banyeres o prescindir de rentar cotxes, per posar alguns exemples. Per la seva banda, l’Ajuntament ha deixat de regar els espais verds del municipi i en el cas concret de la piscina, «aquesta s’obrirà normalment al públic, com cada any, atès que no l’hem buidat», subratlla Montalà. S’ha mantingut plena durant l’hivern aplicant els sistemes que permeten l’aprofitament de l’aigua.

El poble de les Piles es nodreix de l’aigua de dos pous de titularitat pública, situats a la part alta del poble, en un indret a tocar de la piscina, l’enclavament on també hi ha el dipòsit distribuïdor. Segons explica l’alcalde, «en un dels pous ha baixat tant de nivell, que l’aigua es troba per sota de l’equip de bombament i no se’n pot extreure gens, mentre que l’altre a hores d’ara té un cabal sensiblement inferior al necessari per donar el servei que necessita la vila».

Els problemes d’abastiment ja es van detectar a l’hivern quan es va connectar al pou de les Piles la conducció per fer abastir al nucli de Biure. La sequera persistent ha agreujat la migrada situació dels aqüífers i si no arriben les pluges es tem de cara l’estiu que la situació pugui empitjorar. El municipi té 227 habitants censats, dels quals hi viuen un centenar de persones durant tot l’any, per bé que en arribar l’estiu, la població gairebé duplica el nombre de residents.

La recepció d’aigua transportada en camions cuba, des de la comarca de l’Anoia, es va iniciar a la segona setmana del passat mes de maig i aquesta setmana s’ha descarregat la dotzena cisterna al dipòsit de les Piles. Cada unitat transporta 29.000 litres d’aigua. Mentrestant, igual que a altres pobles de la comarca, com el cas de Sarral, a les Piles miren al cel demanant la pluja anhelada i a l’espera de què d’una vegada per totes arribi l’aigua de l’Ebre, la qual, des dels dipòsits de Forès ha de permetre posar fi a aquest problema endèmic que pateixen diversos municipis de la Conca de Barberà, pel que fa al cabal i qualitat de l’aigua per al consum humà. Però la solució es fa esperar.

Comentarios
Multimedia Diari