Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Secciones
    Canales
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    La remodelació del pàrquing del Barri Vell de Valls segueix endavant

    Surt a licitació l’última fase d’obres. Després de portar-se a terme diversos enderrocs d’edificis de la zona, en aquesta part del projecte s’enderrocarà parcialment l’adoberia, un immoble del segle XIX declarat com a BCIL

    25 noviembre 2023 13:53 | Actualizado a 27 noviembre 2023 10:48
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    L’Ajuntament de Valls ha tret a licitació la segona fase d’obres a l’aparcament del Barri Vell, un projecte que pretén enderrocar un conjunt d’edificis que es trobaven en molt mal estat. En aquest cas, l’actuació contempla l’enderroc parcial de l’adoberia, un immoble del segle XIX que està catalogat com a bé cultural d’interès local (BCIL) dins del patrimoni industrial, segons ha explicat la regidora d'Urbanisme, Patrimoni i Centre Històric, Sònia Roca.

    «A l’aparcament del Barri Vell ha s’han executat la fase 1 i 3 del projecte, on es van enderrocar els edificis que envoltaven l’adoberia. Ara el que fem és l’enderroc parcial d’aquest edifici que fa cantonada». Concretament, es tiraran a terra les parts malmeses i es deixarà només una part de l’edifici dempeus.

    Es farà també la consolidació estructural d’aquesta edificació, i l’enderroc i sanejat de tot el seu entorn. De fet, Roca ha assenyalat que l’adoberia «està dins de l’ambient protegit de l’Hort de Tondo, que és on hi ha els safareigs i les restes industrials, que estan també considerats com a bé cultural d’interès local».

    Com que l’edifici consta com a element protegit, s’enderrocaran les edificacions del conjunt annexes al cos principal, que actualment ja estan enrunades. Es conservaran els murs de pedra que conformen la tanca de la finca fins a l’aparcament i la planta baixa de l’adoberia, que es consolidarà per a la seva posterior rehabilitació.

    Connexió amb la muralla

    A banda d’eliminar uns immobles que, a causa del seu estat de conservació, ja que no es pot garantir l’estabilitat ni tampoc la seguretat estructural, el projecte d’obres a l’aparcament del Barri Vell de Valls també té per objectiu connectar el pàrquing amb la muralla de Sant Antoni.

    Es connectarà el pàrquing del Barri Vell amb la muralla de Sant Antoni a través d’un accés

    «La idea a curt termini és fer un pas amb el qual es pugui accedir des de l’aparcament del Barri Vell fins a la muralla de Sant Antoni», ha comentat la regidora, qui també ha explicat que aquests immobles de l’aparcament estan dins del Pla de Millora Urbana delimitat pel torrent de la Xamora, el Raval de la Farigola i la Muralla de Sant Antoni previst en el POUM. «El pla de millora és el PM108, on també estem treballant en l’àmbit urbanístic, per fer la gestió d’aquest àmbit que preveu uns blocs d’habitatges».

    Capacitat de l’aparcament

    L’Ajuntament de Valls és el propietari majoritari d’aquest sector, amb gairebé un 70% de la superfície. En aquest sentit, Roca ha destacat que «amb la primera fase d’obres es van incrementar el nombre de places de pàrquing per a vehicles». També ha asseverat que quan estigui acabat el projecte de manera definitiva, pot ser que al lloc on es faci l’accés a l’aparcament es perdin algunes places, però que de moment això no es contempla.

    A més a més, la regidora ha subratllat que el projecte dels safareigs podria implicar una reestructura de la zona del pàrquing afectada. «En aquest entorn també tenim iniciat el projecte de consolidació del safareig, que pot comportar un reestudi de les places que hi ha en aquest espai, però en principi no està previst perdre’n cap».

    La segona fase d’aquest projecte, que es preveu executar en un termini d’entre sis i vuit mesos, té un pressupost de 134.699,45 euros, que amb IVA ascendeixen als 162.986,33 euros. Des del Consistori han informat que s’ha sol·licitat una subvenció per a restauració i consolidació de BCIL a la Generalitat de Catalunya.

    Comentarios
    Multimedia Diari