L'ACA impulsa la recuperació de l'espai fluvial del riu Gaià a Querol

S'ha posat a licitació la redacció del projecte constructiu, per un import superior als 64.000 euros

| Actualizado a 11 abril 2022 10:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat els tràmits per a impulsar la recuperació de l'espai fluvial del riu Gaià a la zona coneguda com el Mas Esplugues, al terme municipal de Querol, a la comarca de l'Alt Camp. S'ha posat a licitació la redacció del projecte constructiu, amb un import superior als 64.000 euros. Es disposa fins el 21 d'abril per a poder presentar les ofertes i, un cop el contracte s'hagi adjudicat i signat, hi ha un termini de set mesos per dur a terme la redacció del projecte.

L’àmbit de l'actuació se situa aigües avall de l’antiga estació d’aforament de Querol, en el primer eixamplament del riu Gaià a la sortida de la serralada litoral i s’estén per una longitud aproximada de 1.100 metres, amb una superfície associada de prop de 10 hectàrees. Aquesta actuació complementa el projecte de demolició de l’antiga estació d’aforament i és, per tant, un projecte que suma a la recuperació de la conca del riu Gaià.

L'actuació pretén la restauració ecològica d’aquesta zona, amb l’objectiu, també, de consolidar-lo com a corredor ripari. Cal tenir en compte que en aquesta zona hi ha l'existència d’espècies al·lòctones i invasores (herbàcies, arbustives i arbòries) i la localització de tres rescloses: la de Mas Esplugues, la de l’antiga central hidroelèctrica del Molinet i la dels regants d’Armentera.

El projecte haurà de definir diverses alternatives, tenint en compte els usos actuals de l’espai, i també preveu un pla de seguiment i manteniment durant un any després de finalitzar les actuacions previstes.

Comentarios
Multimedia Diari