Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Més d’una quinzena de participants al club social Aprodisca de Montblanc

La iniciativa ofereix activitats d’oci per a persones de la comarca amb trastorns mentals

11 junio 2024 10:07 | Actualizado a 11 junio 2024 10:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació Pro Persones amb Disminució Psíquica de la Conca de Barberà (Aprodisca) ha creat el club social El Trencadís, un nou servei d’activitats d’oci que està adreçat a persones amb alguna malaltia de salut mental.

La iniciativa funciona des de fa un parell de setmanes, cada tarda de cinc a vuit del vespre i els dimecres i divendres de deu del matí a dotze, així com dos dissabtes al mes durant el matí.

La responsable del club social El Trencadís d’Aprodisca, Lídia Huguet, assegura que la valoració d’aquests dies és «molt positiva». «Estem molt contents perquè són un perfil de persones que després de treballar no gaudeixen d’activitats i d’un oci pel seu compte. Els participants s’estan adaptant molt bé al servei, a l’horari i a les activitats proposades».

En aquest sentit, algunes de les finalitats del projecte són «trencar amb l’aïllament social, promoure un increment de l’autonomia personal i la inclusió sociocomunitària». Així, les activitats són proposades pels responsables del club, però també pels mateixos usuaris, que ideen la programació durant les assemblees mensuals.

«El primer dijous de cada mes sempre fem una assemblea participativa. És una de les activitats més importants perquè és quan poden exposar les seves propostes i idees –comenta Huguet–. Ells decideixen les activitats que els agradaria fer i entre tots ideem la programació».

El Trencadís ofereix activitats d’exercici físic, sortides culturals, rutes per la natura, cinefòrums o informàtica, entre d’altres.

Un nou recurs

Amb l’obertura del Trencadís, la comarca de la Conca de Barberà incorpora un nou recurs de salut mental, segons assenyala la directora de l’àrea social d’Aprodisca, Rosa Mercadé. «Fins ara les persones que volien participar en les activitats d’un club social s’havien de desplaçar a una altra comarca i això no facilitava la seva inclusió comunitària».

En aquesta línia, Huguet destaca que el club social el formen més d’una quinzena de persones que «han fet molt de vincle entre elles». També assegura que hi ha hagut persones que s’han posat en contacte amb Aprodisca per inscriure’s.

El club social El Trencadís d’Aprodisca està ubicat al carrer de la Vinya de Montblanc

Per assistir al Trencadís cal ser major d’edat, tenir un diagnòstic de trastorn mental i trobar-se en període d’estabilitat de la malaltia. El límit màxim s’estableix en 30 persones.

Des d’Aprodisca afirmen que estan en un moment inicial del projecte, en què els participants «s’estan adaptant i creant un vincle sòlid, perquè això és molt important en els trastorns mentals». Una de les següents accions serà l’adquisició d’un vehicle per poder dur a terme les activitats del club social.

Ho faran gràcies als diners que van recaptar durant la Jornada Solidària pel Trencadís, que es va celebrar ara just fa un any a l’ermita de Sant Josep de Montblanc.

La responsable del club social recalca la importància dels vincles en la comunitat: «Un dels nostres objectius és que el club sigui un enllaç social i d’orientació comunitària, perquè tots sabem que a les persones amb trastorn mental els hi costa acostar-se a la comunitat, i viceversa».

I també afegeix que l’associació està oberta a qualsevol proposta voluntària per oferir tallers o activitats. «Si hi ha alguna persona que cregui que pot encaixar en aquest projecte i vulgui oferir tallers de forma voluntària, es pot posar en contacte amb l’entitat, que disposa d’un servei de voluntariat amb el qual es pot col·laborar en el club social».

Comentarios
Multimedia Diari