Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Nova zona d’aparcament a la part baixa de la Riba en previsió de l’augment del turisme

Tindrà una plaça per a minusvàlids i dues per a vehicles de recàrrega elèctrica. Està a la zona de l’aiguabarreig del Francolí amb el Brugent

21 septiembre 2022 20:08 | Actualizado a 22 septiembre 2022 12:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Guanyar espai per a aparcament per quan arribin els visitants per fer les rutes dels molins i d’altres». Amb aquesta filosofia, l’Ajuntament de la Riba tira endavant el projecte d’un aparcament situat al costat de la carretera TV-7044.

El solar a urbanitzar està situat precisament a l’inici de la carretera TV-7044, que va a Farena, al costat de l’aiguabarreig del Francolí amb el Brugent, a la part baixa del poble.

Actualment, aquest espai ja és utilitzat com a zona d’aparcament de vehicles particulars pels veïns de la zona, malgrat que les condicions funcionals no són les més òptimes.

La falta d’urbanització fa que no s’acabi d’aprofitar l’espai, a la vegada que comporta certes dificultats de manteniment i, fins i tot, problemes pel que fa a la seguretat de la circulació.

Alguns conductors entren i surten del solar per llocs no condicionats a tal efecte, accedint a la carretera de manera sobtada, ja que sobrepassen i creuen la vorera, posant en risc els vianants i la resta de vehicles que circulen per la via. Precisament, el fet que circulin per damunt la vorera , aquesta es deteriora prematurament al no estat condicionada per al trànsit rodat.

En quatre punts del traçat del muret de contenció tindrà sengles bancs encastats

També hi ha unes moles procedents d’un trull i una pica de ceràmica esmaltada d’un enderroc anterior, que van ser dipositades en un extrem del solar i que actualment no llueixen. A banda, donat que està just al començament del poble, fa que el seu aspecte no sigui prou endreçat, cosa que repercuteix sobre la imatge del municipi.

De totes les actualitzacions a realitzar, la més rellevant és el rebaix del terreny. Això proporcionarà un anivellament de la plataforma d’aparcament, actualment excessivament inclinada, fet que dificulta la maniobrabilitat dels vehicles.

Com que la vorera quedarà en la major part del seu traçat despenjada de la plataforma d’aparcament, no serà possible entrar i sortir d’aquest per ella, tret de la zona que estarà destinada.

Aquest desnivell també afavorirà les vistes des de la vorera cap al riu Francolí i la part del nucli urbà de la Riba oposada, doncs els vehicles quedaran més baixos que la vista. Aquest rebaix es protegirà amb una barana d’altura variable, que s’anirà adaptant a la topografia del terreny, però que mai serà inferior als 90 centímetres d’alçada. Estarà recolzada sobre un muret de contenció.

Aquest no només farà de protecció del desnivell i de límit de l’aparcament, sinó que a més, en quatre punts del seu traçat, tindrà sengles bancs encastats en ell, i que no dificultaran el pas de vianants per la vorera.

Tindrà arbres

Perquè la zona d’aparcament tingui un aspecte més agradable s’hi col·locaran arbres de fulla caduca. Les moles de l’antic molí es resituaran a tocar de l’accés rodat, sobre un eixamplament de la vorera, obtenint així una màxima visibilitat formal.

Josep Fort assegura que el nou aparcament tindrà capacitat per unes 20 places, una de les quals per a minusvàlids i dues per a recàrrega elèctrica. L’alcalde comenta que possiblement les obres començaran enguany. Afegeix que va sortir a licitació per 71.255,84 euros i el termini d’execució dels treballs són quatre mesos.

Comentarios
Multimedia Diari