Primer pas per construir la nova depuradora de Querol

Surt a licitació la contractació dels treballs previs per a la redacció del projecte constructiu. Substituirà una mena de fosa sèptica

| Actualizado a 18 febrero 2022 11:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Generalitat ha donat el primer pas perquè el nucli de Querol disposi d’una depuradora d’aigües residuals, que actualment van a una mena de dipòsit, que porta més de 50 anys en funcionament. Les obres podrien iniciar-se el proper any.

Actualment, el nucli de Querol disposa, per a la depuració de les aigües residuals, d’un tanc imhoff construït l’any 1968 que presenta diverses deficiències. La construcció està situada entre el casc urbà de Querol i el riu Gaià. Això fa necessària la redacció d’un projecte per a la depuració i sanejament del nucli que inclogui, com a mínim, una estació depuradora i el sistema de col·lectors en alta associat.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va treure a concurs la contractació del serveis tècnic per a la redacció del projecte de sanejament i depuració a Querol per un import de 106.044,29 euros. A la licitació s’hi van presentar nou empreses i finalment es va adjudicar l’obra per 82.200 euros (més IVA), amb un termini d’execució del treball de vuit mesos.

Els treballs a realitzar per part de l’equip de redacció de projecte consisteixen en tots aquells que permetin desenvolupar, de manera òptima, un projecte constructiu que defineixi en detall les obres a projectar, tant en els aspectes tècnics, de disseny, econòmics, ambientals i administratius, de compliment de la normativa vigent que li sigui d’aplicació i dels específics que estipuli l’ACA en el plec de condicions.

Concretament, els redactors d’aquesta fase del projecte constructiu hauran de definir tècnicament l’abast dels treballs a realitzar, determinar l’estructura i contingut del document a redactar, determinar les prescripcions exigides sobre l’equip humà i material necessari per a la redacció del projecte, definir el termini d’execució dels treballs i determinar el pressupost de licitació d’execució dels treballs.

Millora de la xarxa

A l’actual fosa sèptica va a parar tot el clavegueram del nucli urbà, apunta l’alcalde, Jordi Pijoan. Una xarxa que també estava molt malmesa i que poc a poc s’ha anat canviant. Enguany, precisament coincidint amb el projecte de l’ACA, s’acabarà de remodelar el darrer tram que queda.

Comentarios
Multimedia Diari