Renovació de serveis en els quatre carrers pendents de Savallà del Comtat

L’Ajuntament invertirà 276.000 euros,
l’import més important d’aquesta legislatura

| Actualizado a 28 agosto 2021 07:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El nucli urbà tindrà el proper any tots els carrers amb les xarxes de clavegueram i d’aigua potable completament renovades. Perquè això sigui possible, l’Ajuntament ja té acabat el projecte de les obres que afecten quatre carrers, els que falten després que els altres s’arrangessin fa anys en dues fases, recorda l’alcalde, Joan Altimís. Per portar-ho a terme s’han destinat més de 276.00 euros, el pressupost més alt de les obres d’aquesta legislatura, per davant de la construcció del mur per evitar la caiguda del carrer de la Font cap a una zona d’aparcament.

El projecte, que fou aprovat en el Consell Obert celebrat el passat 18 de juny, contempla la renovació de serveis que quatre carrers: Costa del Pou, Camí de Llorac, Vall del Castell i de la Pedrera. L’objectiu és aixecar completament aquestes vies –que no són secundàries tot i que en totes hi ha habitatges– per tal de renovar completament els serveis que van soterrats. «El ferm dels carrers no està malament, però sí per sota, com ara les canonades d’aigua, que són de fibrociment i ara les posarem de poliuretà», assenyala l’alcalde. Afegeix que desconeix si en el clavegueram –que passarà a tenir canalitzacions de plàstic– hi ha hagut fuites en els darrers anys, però recalca que sí a la xarxa d’aigua potable. Per una part, aquest canvi permetrà no tenir problemes de tall de subministrament per haver de reparar les averies i, per altra, malgastar l’aigua a les fuites.

La intenció de l’Ajuntament és que les obres surtin a licitació en el darrer trimestre d’enguany per poder començar els treballs el proper any.

La xarxa de clavegueram seguirà connectada a la fosa sèptica existent en l’actualitat. «Estem pendents de poder tenir la depuradora», diu Joan Altimís, tot i que afegeix que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) encara no els ha dit res.

Per parts

Savallà del Comtat una petita població de la Conca de Barberà de 53 habitants censats en el 2020 –cal recordar que estan repartits entre aquest nucli urbà i Segura–. Amb aquestes obres, tot el casc urbà estarà arranjat. L’alcalde recorda que la primera fase del projecte es va realitzar fa set anys i la segona, en fa cinc.

Aquest projecte suposa una important inversió per un poble tant petit, sent el pressupost més important d’aquesta legislatura que ha hagut de fer front l’Ajuntament. Per sota quedaria precisament una obra que ara s’ha acabat –els treballs van començar a principi d’any– i que es considerava clau perquè afectava un dels carrers principals del nucli urbà, el de la Font, que s’estava ensorrant i les restes queien sobre un solar municipal que s’havia habilitat com a aparcament. El pressupost de sortida de l’obra era de 194.104 euros i finalment es va adjudicar per 115.500,30 euros.

Comentarios
Multimedia Diari