Sarral fa un pas per solucionar els problemes d'escassetat i subministrament

L'Ajuntament ha creat la Comissió de l'Aigua per tal de posar fi a aquests inconvenients

| Actualizado a 08 febrero 2022 14:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Ajuntament de Sarral ha impulsat la constitució de la Comissió de l'Aigua per resoldre els problemes d'escassetat i subministrament que pateix el municipi. El govern municipal està preocupat per la situació de sequera i perquè tenen un sistema envellit d'abastiment d'aigua de boca. La comissió, constituïda divendres passat, està formada per tots els regidors municipals -d'ERC, FIC i Junts per Sarral. En la primera reunió, es van acordar mesures per millorar el control i l'estalvi del consum i per modernitzar la xarxa. La comissió es reunirà periòdicament per fer seguiment de les actuacions.

"No tenim prou aigua. És una realitat que volem explicar als ciutadans i afrontar plegats des del màxim consens polític. Posarem sobre la taula el què ens cal per garantir la sostenibilitat d'aquest recurs bàsic, que el canvi climàtic està posant en escac", afirma l'alcaldessa Victòria Cañís en un comunicat.

L'aigua de boca del municipi prové del riu Anguera i dels diferents pous i aqüífers. El consum mitjà és d'uns 400 m³. L'aigua es recull i es tracta en un dipòsit municipal, que gestiona la concessionària Sorea. En els últims mesos han hagut de fer talls d'aigua nocturns, de forma puntual, i fins i tot portar-la amb cubes quan hi ha hagut fuites.

"En d'èpoques de sequera com l'actual, que fa dos mesos llargs que no plou, els aqüífers no donen. En els darrers tres mesos hem hagut de barrejar-la amb uns 3.000 m³ de l'aigua que abasteix el polígon industrial, i que prové des de fa molts anys del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT)", explica la batllessa.

L'Ajuntament ha destinat 11.000 euros per fer la connexió de les dues xarxes fins al dipòsit municipal per tal de fer possible el projecte. També ha invertit 30.000 euros més perquè la concessionària executi un pla de control i mesura de l'aigua dels pous.

Mesures acordades

En la primera trobada de la comissió, s'ha acordat actualitzar el preu de l'aigua, ja que era un dels més barats de la comarca. També s'ha fet un canvi en el reglament municipal que obligarà a posar una boia en els dipòsits particulars per tal d'evitar qualsevol pèrdua per sobreeiximent. A més, es van acordar altres mesures com la revisió dels aforaments històrics dels particulars, així com promocionar la instal·lació de comptadors d'aigua.

També s'engegarà una campanya de publicitat per conscienciar als veïns de la necessitat d'estalviar aigua. A banda, Sorea i la Diputació de Tarragona treballen en un estudi per detectar les fuites a la xarxa municipal.

Comentarios
Multimedia Diari