Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Un gegant trabucaire i un taller teatral, novetats de la Fira de Bandolers d’Alcover

Hi haurà part de l’ornament del carrer Verdi del Mig, guanyador del concurs de guarniment de les festes de Gràcia

27 septiembre 2022 20:37 | Actualizado a 27 septiembre 2022 20:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Quan manquen deu dies per començar, la Fira de Bandolers d’Alcover ha donat a conèixer avui dimarts el seu programa, a celebrar el segon cap de setmana d’octubre.

Destaca l’estrena del nou gegant bandoler i trabucaire, Miquel Morell, que precisament està al capdavant d’un dels dos bàndols que s’enfronten cada any –l’altre és el liderat per Pere Voltor, que ja té el seu gegant–.

La regidora de la Fira, Carla Miret, comentava que l’estrena serà durant una cercavila de divendres, que començarà a la plaça de l’Església Nova i acabarà a la plaça Nova, on hi ha l’ajuntament.

A la comitiva aniran els dos bàndols bandolers –els Morells i els Voltors–, cadascú amb el seu gegant i la seva colla de grallers –els de la Riba i del Pit-Roig, de Mont-roig del Camp–. Els padrins seran els Trabucaires del Comú de Vila-seca.

El Grup de Teatre la Resclosa, d’Alcover, farà una escenificació i ha preparat dos balls. Al final del recorregut, cap a les deu de la nit, hi haurà un joc d’estirada de corda. El grup guanyador veurà com el seu escut es penjarà a l’ajuntament, on regnarà tot el cap de setmana.

Una altra de les novetats curioses que oferirà enguany la Fira de Bandolers és que es podrà veure part de l’ornament del carrer Verdi del Mig, guanyador del concurs de guarniment de carrers de les Festes de Gràcies d’enguany. «Una de les persones que hi ha a l’associació de veïns d’aquest carrer té arrels a Alcover. I el lema d’enguany que van escollir era el Quixot. I en un dels apartats es troba amb la quadrilla del bandoler Perot Rocaguinarda, també conegut com a Perot lo Lladre. I aquest es troba amb Miquel Morell», comenta la regidora.

Per complementar els actes de divendres a la tarda una altra novetat: un taller teatral on els més petits podran aprendre a ser autèntics bandolers. Tindrà lloc a l’església Vella després de l’espectacle infantil, que començarà a les cinc de la tarda.

Els tres personatges d’un conte que es va representar l’any passat –els dos bandolers i la Remei– ajudaran als nens a com posar-se la faixa, com fer el crit de bandoler, etc.

Dissabte serà el torn del periodista Xavier Graset, que pronunciarà el pregó a dos quarts de dotze a l’església Vella.

La fira combina un vessant més lúdic i festiu amb una altra de cultiu de la memòria històrica, necessària per entendre el context de la cita.

S’ha organitzat una taula rodona per debatre les qüestions al voltant del bandolerisme amb experts que han visitat alguna de les edicions del certamen: Valentí Gual, Àngel Casals, Agustí Alcoberro, Josep Cañabate i Alba Alonso.

L’acte tindrà lloc diumenge 9 a dos quarts d’una de la tarda a l’església Vella. Destacar també la conferència Bandolerisme al Camp de Tarragona i Mossos d’Esquadra, dijous 6 d’octubre a les set de la tarda a Ca Cosme, a càrrec caporal dels Mossos d’Esquadra i doctor en Història per la URV, David Hidalgo.

Comentarios
Multimedia Diari