Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Una oficina ajudarà a tramitar els Next Generation per rehabilitar habitatges

El servei és gratuït per a comunitats de veïns i particulars que vulguin millorar l’eficiència energètica

| Actualizado a 28 abril 2022 17:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

«Establir el punt d’acompanyament i assessorament a totes aquelles persones que vulguin fer una rehabilitació dels seus habitatges i una millora en eficiència energètica». Així resumia ahir Jordi Cartanyà, regidor d’Habitatge, el servei que ha posat en marxa l’Ajuntament per a comunitats de veïns i particulars de la ciutat que vulguin acollir-se a qualsevol de les tres línies d’ajuts en matèria d’habitatge i eficiència energètica que els fons Next Generation han posat a disposició de la ciutadania. L’Oficina Local d’Habitatge (OLH) dona informació, ajuda a fer les sol·licituds i acompanya fins a completar tot el procés a les persones demandants d’aquestes subvencions europees durant el període de convocatòria i tramitació, fins al 31 de desembre o l’exhauriment dels fons. El servei funcionarà amb cita prèvia.

Cartanyà apuntava que properament sortiran tres línies d’ajudes vinculades als fonts, «unes ajudes generoses econòmicament», deia, «però que requereixen d’un projecte ben acurat, de focalitzar molt bé on fem les inversions per millorar l’eficiència energètica».

El primer programa d’ajuts Next Generation per al qual s’obrí el termini ahir correspon a les subvencions destinades a actuacions en els elements comuns dels edificis d’habitatges, ja siguin plurifamiliars o unifamiliars, per millorar l’eficiència i l’estalvi energètic i la rehabilitació en general, tant si són primeres residències o segones o estan desocupades. Cal tenir la inspecció tècnica de l’edifici aprovada o admesa a tràmit i les actuacions subvencionables aquelles que suposin una reducció del 30% del consum d’energia primària no renovable i també una reducció de la demanda en calefacció i refrigeració del 25% o el 35%, segons la zona climàtica. També les actuacions que impliquin la retirada de productes de construcció que tinguin amiant (un màxim de 1.000 euros per habitatge o de 12.000 euros per edifici).

L’11 de maig s’obrirà el termini per a una segona línia d’ajuts, que s’adreça a les persones propietàries que volen adoptar mesures per millorar l’eficiència energètica del seu domicili habitual, com ara la modificació de tancaments, el canvi de finestres o el canvi de sistemes de climatització que substitueixin les energies fòssils per energies renovables o biomassa. Aquestes actuacions, a més de l’estalvi econòmic que comporten en el consum energètic de la llar, contribuiran a mitigar els efectes del canvi climàtic i a construir un país més sostenible.

Finalment, el 25 de maig es podran començar a tramitar les subvencions destinades a les comunitats de propietaris d’edificis d’habitatges construïts abans de l’any 2000 i que vulguin redactar el seu llibre de l’edifici o el projecte de rehabilitació. El llibre de l’edifici és l’estudi tècnic que dona informació sobre les característiques de l’edifici i proporciona a la propietat les instruccions d’ús i de manteniment necessàries per allargar la vida útil de l’edifici i evitar-ne la degradació. En aquest estudi també es detallen les actuacions que cal fer per assolir les millores necessàries en eficiència energètica.

Francesc Ribera, gerent de Provalls, apuntava ahir que «es contempla sempre la importància del factor energètic. Es pot fer qualsevol tipus de reforma sempre que hagi una reducció de l’energia primària del 30 per cent».

Comentarios
Multimedia Diari