Una pista d’atletisme amb valors i esperit olímpic a Valls

Amb nom i cognom. Aquest equipament esportiu del barri del Fornàs de Valls ja porta oficialment el nom de l’atleta vallenca Marta Galimany

29 septiembre 2021 05:30 | Actualizado a 29 septiembre 2021 10:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

És la pista on l’atleta olímpica vallenca, Marta Galimany, entrena habitualment, ben a prop de casa seva. És possible creuar-se amb ella en qualsevol moment del dia. Ja sigui fent exercicis o entrenaments, en companyia o sola, però sempre de forma discreta, com una usuària més, barrejant-se amb la resta de persones que fan ús de l’equipament. Aquesta característica discreció, però, es va esfumar ahir a la tarda en un merescut acte on Galimany va centrar totes les mirades.

Fins ara, aquest espai era conegut popularment com la pista d’atletisme del Fornàs. Des d’ahir, però, llueix el nom de Marta Galimany. La ciutat ha volgut fer aquest homenatge a l’atleta per la seva brillant trajectòria esportiva que ha culminat aquest estiu amb la participació als Jocs Olímpic de Tòquio, disputant la prova de marató.

En un acte senzill, però ple d’emoció que va tenir lloc ahir al vespre, l’atleta va estar aixoplugada per la seva família i amics i per les futures generacions de l’atletisme vallenc. La canalla dels dos equips d’atletisme de Valls – la Facvac i la secció atlètica de l’AAEET- va estar present en aquest bateig de la pista, omplint tota l’entrada.

«Mai havia pensat que el meu nom pogués estar en una pista d’atletisme i fa respecte», va explicar Galimany. «És la pista que m’ha vist créixer atlèticament, seguiré entrenant aquí i cada cop que entri i vegi en meu nom sentiré un pessigolleig a la panxa, és una satisfacció molt gran», afegia.

Aquesta alegria va ser present a la cara de l’atleta durant tot l’acte d’ahir, que visiblement emocionada va ser l’encarregada de posar al descobert un gran mural pintat en una de les parets de l’entrada on apareix ella fent esport. Els petitons allí presents, a més, van rebre bons consells de l’atleta. «Penseu que quan jo era joveneta, no era la més bona, seguiu entrenant i si en gaudiu, seguireu molts anys i aconseguireu grans coses», els va dir. Galimany també va destacar el fet que la pista tingui un nom de dona perquè «és important donar visibilitat a l’esport femení».

La pista Marta Galimany es troba al costat del pavelló Xavi Tondo, la qual cosa també va valorar com un fet destacat perquè «ell va ser un referent per a mi», va dir l’atleta. «Quan el vaig conèixer m’explicava que per arribar a un gran nivell s’han de cuidar els petits detalls i això em va marcar molt».

El vincle de Galimany amb aquesta pista és més important del que sembla, ja que l’existència d’aquest equipament va condicionar que ella seguís fent atletisme fa més d’una dècada. «Quan vaig acabar la carrera a Barcelona i vaig tornar feia poc temps que s’havia inaugurat», va recordar. «Això em va motivar a seguir i si no hi hagués hagut aquesta pista potser m’hagués decantat per fer altres coses en el món de l’esport», va assegurar. «Aquesta pista ho és tot, gràcies a ella he pogut complir molts dels meus somnis i espero seguint complint-los», va concloure.

L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, que també va ser present a l’acte d’ahir, va destacar «la capacitat de competir de la Marta i, el més important, sempre amb un somriure». Per acabar l’acte, l’atleta va donar a la ciutat de Valls la samarreta amb la que va competir als Jocs Olímpics emmarcada i dedicada.

Pel que fa al nom de la pista d’atletisme, Dolors Farré va manifestar que més enllà de com s’anomeni a l’equipament s’està posant nom a uns valors que l’atleta porta arreu del món. «És un goig que porti el nom de la Marta, és una manera senzilla de retornar-li que sempre porti el nom de Valls allà on va».

Comentarios
Multimedia Diari