Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Vimbodí celebrarà Vitrum en l’Any Internacional del Vidre Bufat

Demostracions, espai familiar, exposicions, contacontes, concursos i visites guiades, aquest cap de setmana

29 septiembre 2022 18:14 | Actualizado a 30 septiembre 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vitrum arribarà aquest cap de setmana a Vimbodí quan aquest 2022 es commemora l’Any Internacional del Vidre Bufat. Aprofitant aquest esdeveniment, es faran demostracions de vidre bufat en diferents indrets del nucli urbà: les Fonts del Gorg, la plaça de les Orenetes, la plaça Major i Museu i Forn de Vidre. Els encarregats d’ensenyar aquest art seran Igor Obeso (de Guipúscoa), Ferran Collado (Barcelona), Luis Machi (Albacete), Antonio Fernández (Creixell) i Rafa Abdon (l’Olleria-Vimbodí i Poblet).

«Serà el primer Vitrum després de totes les restriccions», recorda al Diari l’alcalde, Joan Canela. Destaca també l’acte de demà, a les sis de la tarda, de reconeixement i vinculació de Vimbodí en aquest any internacional. I també un dels atractius seran els tallers d’aquafonia: Com sona l’aigua. Aniran a càrrec d’Aquafonia a la placeta de la Verdura. És un projecte que combina l’aigua, el vidre i la música.

I per combinació, diu Canela, hi ha el Vitrumusical2022, un espectacle a les Fonts del Gorg (demà a les nou de la nit) que combina tres elements: llum, vidre i música. Intervenen tots els mestres vidriers. «S’ajunten en aquest moment per ensenyar al públic no a fer peces sinó com es pot arribar a tractar i jugar amb el vidre des que està a 1.000 graus fins que s’acaben fent les formes, quan arriben a unir les seves canyes –per on bufen el vidre– i fan obres d‘art».

Es combina amb Mirades Genètiques (Josep Mateu al piano i J. Mateu Besora a la percussió), un diàleg musical amb els vidriers a través de paisatges sonors i moments creatius únics i espontanis.

L‘alcalde diu que volem que la gent que no ha vingut mai a veure el Vitrum que ho faci, «la convidem a entrar en el món màgic del vidre». La fira pretén «donar a conèixer el que és la tradició i el magnífic museu, a més de promocionar aquesta riquesa». Però per damunt de tot posa en valor que el certamen «es fa gràcies a la col·laboració i treball de totes les entitats i veïns del poble».

Actes de demà

l 10 hores. Portes obertes del Museu i Forn de Vidre. Fins a les 20.30 hores

l 10 hores. Demostracions de vidre bufat en diferents punts. Fins a les 14 hores i de 16 a 19 hores.

l 10 hores. Mercat d’artesania. A les places Major i de les Orenetes. Fins a 21 hores

l 11 hores. Espai creatiu familiar. Porxos de l’Ajuntament. Fins a 13 hores

l 11 hores. Exposició ‘Passat, present i futur de la cistelleria’. A la casa taller del Museu. Fins a les 13 hores, i de 17 a 19.

l 11.30 hores. Visita guiada per la vila. I a les 18.30 hores.

l 12 hores. Contacontes. El vidrier i la pagesa, la llegenda del matrimoni del vidre. Al carrer de les Abraçades. I a les 18.30 hores

l 12.30 hores. Vermut musical. A la plaça de les Orenetes.

l 17 hores. Taller d’aquafonia, a la placeta de la Verdura.

l 17.30 hores. Berenat amb coca de vidre i xocolata. A la plaça de les Orenetes.

l 19.30 hores. Concurs de beure a porró amb estil.

Comentarios
Multimedia Diari