'Neu de Lleida': intro

27 enero 2021 09:01 | Actualizado a 31 enero 2021 15:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Activitat segura
 
 
 
 
 
 
Ara Lleida
Les estacions d’esquí catalanes ofereixen 466 kilòmetres de pistes perfectament tractades i senyalitzades per gaudir de la modalitat que més s’adapta a les preferències dels nostres clients. Els operadors són experts en la supervisió i gestió del flux i volum de trànsit a l’aire lliure.
Ara Lleida
La major part del temps que es passa a una estació d’esquí es passa a l’aire lliure, baixant per les pistes.
Ara Lleida
Les mascaretes facials, inclosos els bufs, ulleres, guants i cascos són peces estàndard de l’equipament d’esquí o snowboard.
Ara Lleida
Tant els treballadors de les estacions d’esquí com els clients, han de posar de la seva part per ajudar a protegir la salut i la seguretat de tots. Seguir els requisits per mitigar el risc d’infecció entre l’operador de l’estació d’esquí i el client.
Ara Lleida
Moltes estacions d’esquí han adoptat tecnologies per reduir el contacte personal entre treballadors i clients. Aquestes inclouen la compra anticipada on-line de forfets, abonaments, etc. i els sistemes d’accés sense contacte.
Ara Lleida
Les estacions d’esquí han verificat, i en el seu cas modificat, els seus plans operatius departamentals generals i indivi-duals per: complir la normativa; mantenir els requisits de dis-tància de seguretat personal i complir les tasques de neteja i desinfecció en tot els seus espais.
Ara Lleida
L’associació i les estacions d’esquí informaran dels plans d’operacions i requisits als clients abans de la seva arribada a l’estació, emfatitzant en la responsabilitat compartida de mantenir segures les nostres pistes. Els clients han de ser conscients de les seves obligacions, inclòs el requisit de portar una mascareta en els llocs i situacions que s’indiqui. Les estacions d’esquí també faran servir senyalització in situ per notificar als clients i empleats de les pràctiques recomanades necessàries per ajudar a aturar la propagació del virus.
Ara Lleida
Les estacions d’esquí compliran totes les mesures aprovades per les autoritats competents i seguiran els protocols existents si han d’informar d’un cas positiu de COVID-19 a la seva estació.
Ara Lleida
La mascareta és obligatòria a tots els remuntadors.
Ara Lleida
Les estacions d’esquí desenvoluparan plans per facilitar que les persones puguin mantenir la distància adequada. Això inclou, entre d’altres, les següents zones: cues d’accés, cues dels remuntadors, classes d’esquí i snowboard, lloguer de materials, espais per a empleats i establiments de menjar i beguda.
Ara Lleida
Les estacions d’esquí adoptaran rutines de neteja i desin-fecció per a totes les àrees, incloses zones d’alt contacte, com ara lavabos, restaurants, menjadors, taquilles i botigues de lloguer. Tots els productes de neteja utilitzats compliran les directrius de la conselleria de Salut i CDC sobre agents eficaços contra la COVID-19.
Ara Lleida
La seguretat de l’esquí i el snowboard requereix que els practicants es respectin mútuament i es donin espai entre ells i altres usuaris. Els esquiadors i snowboarders segurs han de deixar espai entre altres practicants.
Ara Lleida
La majoria dels nostres remuntadors són cadires a l’aire lliure on el client experimenta un flux constant d’aire fresc i net. Les cabines tancades com les que hi ha en un telecabina tenen finestres i ventiladors que permeten l’intercanvi d’aire.
Ara Lleida
La longitud dels esquís i les taules de snowboard produeixen de forma natural un cert distanciament entre les persones. Es dimensionarà l’espai d’espera i s’organitzaran les cues per tal de que els clients puguin mantenir la distància de seguretat. La velocitat dels remuntadors serà sempre la màxima possible d’acord amb les condicions climàtiques i l’afluència.
Ara Lleida
El trajecte mitjà en telecadira és de 7 minuts, considerablement més breu que la majoria de transports (autobús, metro, tren o avió). Els telecadires es desplacen a una velocitat d’entre 2,5 i 5 metres per segon en funció del tipus de vehicle, amb una distància entre ells d’entre 15 i 30 metres.
Ara Lleida
Les normes de seguretat estàndard de les estacions d’esquí exigeixen que els esquiadors abandonin ràpidament la zona de desembarcament dels remuntadors un cop n’hagin baixat. Ja allunyats de la cadira, esquiadors i snowboarders disposen d’amplis espais oberts on practicar el seu esport.

Comentarios
Multimedia Diari