Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Cambray garanteix monitors per a l’hora del lleure educatiu

El conseller d’Educació confirma que un 98% dels col·legis públics han signat els contractes per a l’hora que s’aplicarà a les tardes durant el setembre per l’avançament del curs escolar

| Actualizado a 02 agosto 2022 10:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un 98% dels centres educatius públics tenen signats els contractes per a l’hora d’educació en el lleure que s’aplicarà durant el setembre per l’avançament del curs escolar. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha explicat que són uns 1.702 contractes ja signats des dels centres amb les entitats que oferiran aquestes activats. D’aquesta manera, Cambray ha defensat que la xifra rebat les «percepcions» que van sorgir sobre les dificultats per trobar monitors.

En la majoria de casos, es tracta d’ampliar les hores dels que ja s’encarreguen del temps de migdia. «Donarem totes les garanties perquè l’alumnat que es vulgui quedar tingui gratuïtat i amb cobertura de monitors», ha manifestat.

Acompanyat de l’avançament del curs al 5 de setembre, Educació ha establert la jornada intensiva per a tot el setembre. Això implica un horari escolar de 9 a 13 hores, a partir de quan començarà l’espai de migdia fins a les 15.30hores. Per tal de garantir el mateix horari que durant la resta del curs, Educació va anunciar que les famílies es podrien acollir a una hora de lleure educatiu, fins a les 16.30 hores, i que aquesta seria gratuïta per a les famílies.

La proposta va generar algunes crítiques i l’alerta sobre la dificultat de trobar monitors que poguessin cobrir aquesta hora. En aquest sentit, Cambray ha assegurat que s’ha debatut molt la proposta i que el consens s’ha trobat en la mesura que el Departament havia proposat des d’un inici. En aquest sentit, Educació ha fet un acompanyament als centres per tal de fer aquests contractes per al lleure educatiu en els centres públics, ja que la concertada té la seva pròpia gestió.

Crítiques

El conseller respon a les crítiques assegurant que de la mateixa manera que es resolen els «desajustos» que es poden donar durant l’espai migdia, es resoldran els que es puguin trobar en aquesta hora de lleure a les tardes. El Departament va establir una ràtio d’un monitor per cada 16 alumnes. Cambray ha afirmat que els centres han signat els contractes «amb el número de monitors necessaris en funció del número d’alumnat dels col·legis».

Comentarios
Multimedia Diari