Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Descarrila sense provocar ferits el primer eix d’un tren de Rodalies de l’R4 entre Vacarisses i Castellbell i el Vilar

  En aquest comboi hi viatjaven 37 viatgers

  03 marzo 2024 18:07 | Actualizado a 03 marzo 2024 18:10
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Una esllavissada sobre la via entre Vacarisses i Castellbell i el Vilar ha provocat la sortida del primer eix d’un tren de Rodalies de l’R4, sense provocar ferits. L’accident s’ha produït a les 7.45 hores. Al tren, que circulava entre Manresa i Sant Vicenç de Calders, hi anaven 37 viatgers. S’han activat els protocols en coordinació amb Protecció Civil per procedir al seu transbordament a un altre tren, que s’ha situat en paral·lel. Durant l’operació s’ha circulat per via única en el tram. A les 09.05 hores ha acabat el transbordament, i inicialment la circulació havia quedat restablerta, però a les 09.17 hores els Bombers han demanat interrompre el servei. El tall ha acabat a les 09.40, i es torna a circular per via única.

  Els Bombers han activat 3 dotacions per evacuar el comboi. També han valorat el talús on s’ha produït l’esllavissada. A les 15.10 hores ha quedat apartat el tren accidentat. Un cop apartat, els tècnics d’Adif continuen treballant en la reparació de la infraestructura. Fins a la finalització d’aquestes tasques, se circula en via única al tram afectat, cosa que provoca retards en els trens de l’R4 amb origen o destinació Manresa i en els trens de l’R12.

  Adif ha informat que el punt on s’ha produït l’esllavissada provocada per les pluges té una malla de protecció i està a tres quilòmetres d’on es va registrar l’accident de 2018. La malla, diu Adif, ha minimitzat l’impacte del despreniment. També ha precisat que a la ubicació de l’accident del 2018 es van fer obres per valor de 8 milions d’euros, i ha apuntat que les actuacions a la xarxa en aquest àmbit són contínues en els darrers anys.

  En aquest sentit, s’han anunciat obres en trinxera a un quilòmetre d’on s’ha produït aquest diumenge l’esllavissada. Les tasques de reparació actuaran en via (200 travesses), s’estabilitzaran els talussos i se sanejarà la trinxera. S’hi col·locarà també malla nova.

  A causa de l’incident, es produeixen retards a l’R4, en els trens amb origen o destinació Manresa, i també en l’R12. S’està informant a través de tots els canals de comunicació i atenció al client.

  Comentarios
  Multimedia Diari