El Parlament insta a no renovar les contractacions públiques si no es garanteixen les condicions laborals

La cambra catalana també demana a l'executiu català que vetlli pel "diàleg i negociació" entre empreses que presten serveis a la Generalitat i els seus empleats

| Actualizado a 22 mayo 2017 17:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El Parlament ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups menys el PPC que el Govern "revisi les contractacions publiques existents i, si s'escau, no les renovi en cas que no es garanteixi que tots els treballadors (directes i subcontractats) tinguin una jornada màxima de 40 hores setmanals, dos dies de descans i una retribució digna que garanteixi el mateix salari pel mateix tipus de feina". Un text que s'aprova enmig del conflicte laboral dels treballadors de Movistar amb Telefónica. La cambra catalana també insta l'executiu català a "vetllar pel diàleg i al negociació" entre les empreses que presten serveis o subministraments a la Generalitat i els seus representants dels treballadors. 

El Parlament també ha demanat al Govern que actuï amb "celeritat" davant els casos de conflictivitat laboral de grans empreses de serveis (electricitat, telefonia, aigua...) que realitzen subcontractacions "precaritzant les condicions laborals de salut i de seguretat dels seus treballadors".

 

Aquest punt de la moció ha estat aprovat per unanimitat.

D'altra banda, en un altre punt de la moció presentada pel PSC, el Parlament ha instat el Govern a aprovar abans del 30 de juny el tercer Pla de Govern de Seguretat i Salut Laborals i presentar-lo a la cambra catalana.

Comentarios
Multimedia Diari