La 13a edició del FIC-CAT queda ajornada fins al 2021

El festival de cine havia de celebrar-se des del 26 de setembre fins al 3 d’octubre a Roda de Berà. Mantindrà la mateixa estructura per al 2021

29 julio 2020 10:00 | Actualizado a 29 julio 2020 10:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La 13a edició del Festival FIC-CAT que havia de celebrar-se del 26 de setembre al 3 d’octubre queda finalment posposada fins a l’any vinent a causa de la pandèmia per la Covid-19. Així ho va comunicar ahir l’organització qui afegí que per coherència i per respecte als compromisos adquirits, es procurarà mantenir la mateixa estructura de cara al 2021, «sense defallir en el propòsit de ser l’aparador del cinema rodat en llengua catalana».

Estava previst que la selecció oficial del Festival Internacional de Cinema en Català-Costa Daurada, el FIC-CAT 2020, comptés amb 65 produccions. El concurs contempla les categories llargmetratge, curtmetratge, documental, videoclip i treballs realitzats per centres educatius. La gran pantalla instal·lada al Casino Municipal preveia projectar 8 llargmetratges, 6 documentals, 22 curtmetratges, 11 videoclips i 18 treballs de centres educatius. Paradoxalment, en aquesta edició, el FIC-CAT disposava de més estrenes que mai.

Sis dels vuit llargmetratges s’anaven a estrenar en el marc del festival, així com sis documentals i vuit curts. L’organització destacava la qualitat de les produccions rebudes i el fet que, de totes les obres, deu són coproduïdes o amb participació de TVC. D’entre els llargmetratges destacaven les estrenes de La dona il·legal, de Ramon Térmens; La mort de Guillem, de Carlos Marqués-Marcet o L’ofrena, de Ventura Durall.

Comentarios
Multimedia Diari