L'Audiència Nacional imputa delictes de corrupció a 4 fills de Pujol en una peça secreta

El jutge Santiago Pedraz investiga pagaments suposadament il·lícits vinculats a set operacions immobiliàries milionàries realitzades pel fill menor de l'expresident català

19 mayo 2017 21:27 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz, que investiga els negocis irregulars d'Oleguer Pujol, atribueix a aquest i a tres dels seus germans -Jordi, Josep i Pere- delictes de tràfic d'influències i falsedat documental per uns pagaments sospitosos que els va fer l'empresari José Manuel Sola.

El jutge investiga aquests pagaments suposadament il·lícits dins d'una peça secreta que ha format dins de la causa en la qual indaga set operacions immobiliàries milionàries realitzades per societats vinculades a Oleguer Pujol, fill menor de l'expresident català, han informat a Efe fonts jurídiques.

Va obrir aquesta peça secreta a petició de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional, que va trobar irregularitats en el pagament de 100.000 euros per part de Sola als quatre germans Pujol sense que hi hagi cap negoci que justifiqui aquests diners, per això se sospita que els diners podrien respondre a comissions.

El jutge Pedraz està intentant descobrir d'on procedeixen els fons usats per Oleguer Pujol en diverses operacions immobiliàries, així com l'origen dels diners del seu soci Luis Iglesias -gendre d'Eduardo Zaplana-, encara que en el cas d'aquest últim els investigadors es decanten únicament per la possible comissió de delictes fiscals.

En vista dels pagaments per part de Sola als germans Pujol, la UDEF va requerir al jutge que practiqués una sèrie de diligències, encara que li va reclamar que ho fes sota secret, una proposta que va recolzar la Fiscalia Anticorrupció i que ara el jutge ha acollit en un acte.

A l'Audiència Nacional, el jutge José de la Mata ja instrueix un cas relacionat amb l'origen de la fortuna de Jordi Pujol fill i està pendent due una jutgessa de Barcelona decideixi si enviar-li la causa que investiga sobre el matrimoni Pujol Ferrusola i tres dels seus fills -Marta, Mireia i Pere-, tal com li ha sol·licitat la Fiscalia.

Segons han indicat les mateixes fonts, ara que el jutge Pedraz ha trobat connexions entre els negocis d'Oleguer i els del seu germà Jordi, el fet més probable és que la seva causa acabi sent investigada pel jutjat de De la Mata, de manera que aquest magistrat instrueixi en una causa totes les actuacions presumptament il·lícites de la família Pujol.

Pedraz va suspendre aquest estiu la citació d'Oleguer Pujol tot esperant diversos informes pendents, després que a l'octubre de l'any passat es practiquessin registres al seu domicili i a les seus de les empreses investigades en aquest procediment, obert arran d'una querella de Guanyem Barcelona i Podem.

El magistrat investiga set operacions immobiliàries sospitoses realitzades per societats vinculades al fill de Jordi Pujol, algunes mitjançant l'empresa Drago Capital.

A través de Drago i de societats creades expressament per a algunes operacions, Oleguer Pujol i els seus socis van gestionar actius com edificis comercials, terrenys a Melilla, habitatges, centres turístics i hotels, 1.152 oficines del Banc Santander i tres seus del grup Prisa. 

 

Comentarios
Multimedia Diari