Més de 130 ajuntaments catalans repartiran caramels sense gluten durant les cavalcades de reis

És la desena campanya consecutiva 'Cap nen sense caramels', impulsada per l'Associació Celíacs de Catalunya

19 mayo 2017 16:51 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Més de 130 ajuntaments catalans repartiran caramels sense gluten a les seves cavalcades de reis, segons ha informat l’Associació Celíacs de Catalunya. Amb aquesta iniciativa l’entitat pretén que tota la canalla pugui gaudir d’aquesta festa i de la resta de festes populars que es celebren durant l´any als seus municipis. S'estima que un 7% de la població pot estar afectada per patologies relacionades amb la ingesta de gluten, dels quals el 85% no està diagnosticat. És la desena campanya consecutiva ‘Cap nen sense caramels’, que l’Associació Celíacs de Catalunya va encetar l’any 2007.

La celiaquia és un trastorn sistèmic de base autoimmune, de caràcter permanent en individus genèticament predisposats, induït per la ingesta de gluten i que provoca una atròfia de les vellositats de l’intestí prim. Això afecta la capacitat d’absorbir els nutrients dels aliments. La prevalença de la celiaquia és situa entre un 1% - 2% de la població.

D'altra banda la sensibilitat al gluten no celíaca, amb una prevalença del 6% de la població, es diagnostica en pacients en els quals hi ha evidència que la patologia que pateixen és causada per la ingesta de gluten, però se'ls ha descartat prèviament que siguin celíacs o que tinguin al·lèrgia als cereals. 

L’Associació Celíacs de Catalunya representa als 75.000 celíacs i als 450.000 sensibles al gluten que s’estima que hi ha a Catalunya. Un 60% dels socis de l’Associació són infants.

Comentarios
Multimedia Diari