Sànchez: 'O comencem a acabarel procés o acabarà amb nosaltres'

El president de l´ANC considera que aquesta tardor el Parlament estarà ´probablement en condicions´ de convocar un referèndum vinculant

19 mayo 2017 18:25 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El president de l’ANC, Jordi Sànchez, considera que aquesta tardor el Parlament estarà «probablement en condicions» d’anunciar que convocarà un referèndum vinculant sobre la independència. «És la demanda de l’ANC a les institucions», insistí el dirigent de l’entitat sobiranista. Creu que si és així, el procés entrarà en un punt de no retorn. En aquest sentit, Sànchez defensa el procés polític però: «Hem de dir que o comencem a acabar-lo o acabarà amb nosaltres, ho hem fet tot» al carrer i a les urnes, afegí en un acte festiu de l’ANC al Maresme en què es gravà un vídeo per animar la participació a la Diada. Sànchez, que instà els càrrecs públics a mantenir-se als escons i als despatxos si arriben inhabilitacions, féu una crida també als comuns a «no tenir por a la democràcia» i a defensar el dret a l’autodeterminació «desobeint prohibicions», tal com han fet «en altres àmbits».

El president de l’ANC, Jordi Sànchez, admetia que l’independentisme té «el virus de patir encara que estigui tot guanyat». Amb aquesta metàfora reclamava prendre consciència que el procés depèn «únicament i exclusiva» de la gent. «Nosaltres mateixos podríem perdre la partida si no juguem bé les cartes, hem de confiar en nosaltres mateixos», arengà Jordi Sànchez. «Amb aquesta confiança i amb unitat guanyarem l’objectiu de la república».

En aquest context, el president de l’entitat sobiranista recordà que els propers dies seran «moments de gran intensitat» i que s’encara una tardor «on probablement per primera vegada el Parlament estarà en condicions d’anunciar que convocarà un referèndum d’independència», va dir sense citar la qüestió de confiança.

«Si efectivament el Parlament la propera tardor assumeix el compromís amb la ciutadania, el procés entrarà en un punt de no retorn». El referèndum, objectiu i demanda de l’ANC a les institucions, ha de servir doncs i a parer de Sànchez per reblar el procés polític català. «Defenso el procés però també hem de dir que o comencem a acabar-lo o acabarà amb nosaltres, perquè no és que portem molt de temps, [...] és que ho hem fet tot». De fet, també va recordar que s’ha «guanyat» al carrer i les urnes, que s’ha «obert la mà» a les institucions espanyoles i que s’ha intentat un referèndum acordat. «Ho hem fet de manera unitària i amb convicció. Ens costa imaginar què més podem fer, només ens en falta una, la determinació d’acabar el procés».

Comentarios
Multimedia Diari