Un norovirus, causa del brot de gastroenteritis de Poble Nou del Delta

El Departament de Salut no detecta bacteris als aliments ni a l'aigua de la xarxa pública i permet reprendre amb normalitat l'activitat de la cuina precintada de la casa de colònies

19 mayo 2017 22:25 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un norovirus genogrup I, que es transmet de persona a persona, és la causa més probable del brot de gastroenteritis que van patir prop de 80 escolars i mestres de diversos punts de Catalunya que es trobaven de colònies a principis del passat mes de juny al Poble Nou del Delta (Montsià). El germen d'aquest norovirus ha estat aïllat de les femtes dels afectats, que van patir quadres de vòmits, diarrees i nàusees, sense requerir en cap cas l'hospitalització. Les anàlisis bacteriològiques efectuades pel Departament de Salut a partir de les mostres d'aliments recollides a les cases de colònies que cuinava per als joves allotjats han donat negatiu i el passat dia 12 es va autoritzar a reobrir la cuina.

Segons Salut, que es manté a l'espera d'algunes determinacions pendents per tancar definitivament el cas, tampoc ha aparegut en l'estudi l'anomenat virus de l'enciam i les mostres d'aigua de la xarxa pública recollides també han donat negatiu per bactèries patògenes i virus. L'absència de bacteris en les primeres analítiques de femtes feia apuntar com a l'aigua potable d'una font pròxima a l'alberg on també s'allotjaven com a possible focus, que ara ha estat també descartat.

Davant d'aquests resultats, el Departament va ordenar el passat 12 de juny l'aixecament de la suspensió cautelar d'activitat de la cuina precintada a la casa de colònies el passat 3 de juny per poder reobrir amb normalitat.

Comentarios
Multimedia Diari