Dotze detinguts en la macrooperació policial de la Guàrdia Civil per frenar el referèndum

Cap a les vuit del matí uns 25 agents s'han personat a la seu de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, el titular de la qual és Oriol Junqueras

20 septiembre 2017 08:08 | Actualizado a 20 septiembre 2017 08:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Guàrdia Civil ha detingut dotze persones, entre elles diversos alts càrrecs del Govern, i ha realitzat nou registres en el dispositiu organitzat per recopilar proves i indicis amb la finalitat d'impedir la celebració del referèndum independentista de l'1-O, suspès pel Tribunal Constitucional.

Segons han indicat a Efe fonts de la investigació, les detencions i registres les ha ordenat el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona dins de les seves indagacions sobre la possible comissió de delictes de malversació de fons públics en els preparatius del referèndum.

Entre els detinguts es troben el número dos de la Conselleria d'Economia, Josep Maria Jové; el secretari d'Hisenda, Josep Lluís Salvadó; Josué Sallent Rivas, responsable del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CCTI) i Xavier Puig Farré, de l'Oficina d'Afers Socials.

Altres detinguts són Pau Furriol i Mercedes Martínez (tots dos vinculats a una nau que presumptament conté material electoral), David Franco Martos (també del CTTI); David Palancad Serrano, de l'Oficina d'Afers Estrangers, i Juan Manuel Gómez, de la Conselleria d'Economia i Hisenda.

Altres fonts apunten a Efe a que el nombre d'arrestats en aquesta operació podria elevar-se a quinze. En l'ampli dispositiu desplegat des de primera hora del matí per la Guàrdia Civil per impedir el referèndum, els agents han registrat les conselleries d'Afers Estrangers, la seu de Vicepresidència i Economia, Treball i Afers Socials.

Al Palau de la Generalitat, els agents haurien entrat en una part de la Casa dels Canonges, residència oficial del president de la Generalitat, ja que allà s'ubica també part de les dependències de la conselleria d'Exteriors, que dirigeix Raül Romeva.

L'operació inclou també l'entrada en diversos organismes dependents de la Generalitat, entre els que es troben l'Agència Tributària de la Generalitat i el Consorci de l'Administració Oberta, en el districte 22@ del Poblenou de Barcelona. 

Comentarios
Multimedia Diari