El PP demana a Inés Arrimadas que intenti formar govern

Pablo Casado assegura que ‘Puigdemont mai podrà ser president de la Generalitat’

30 enero 2018 11:25 | Actualizado a 30 enero 2018 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, replicà a Carles Puigdemont que el seu «interlocutor no és el president del Parlament sinó el Tribunal Suprem», en resposta a la sol·licitud d’empara al president del Parlament, Roger Torrent, per «salvaguardar els drets» de la cambra.

«Ell vol salvaguardar els seus drets, nosaltres els nostres i els catalans els seus», va dir Casado en roda de premsa, on assegurà que «com qualsevol pròfug de la justícia haurà de complir amb la responsabilitat que li posin els tribunals, els polítics no entrem ni sortim», comentà.

D’altra banda, el dirigent popular instà la presidenta de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, a intentar formar govern ja que, ha afirmat, les forces constitucionalistes van ser superiors en nombre de vots.

Tot i que ha admès que pot ser «aritmèticament complicat», creu que podria servir per «marcar l’agenda»

Per Casado, la presidència de la Generalitat és l’«únic cordó umbilical» per a Puigdemont i va dir que «quan es talli es convertirà en un pària que seguirà a Brussel·les el temps que consideri oportú».

«De seguida que trepitgi sòl espanyol serà detingut», avisà el dirigent popular, que també assegurà, després de les declaracions de Joan Tardà deixant entreveure buscar un altre candidat, que ERC «ja es comença a plantejar si val la pena aquest desgast».

Sobre la resolució del TC d’aquest cap de setmana, Casado deixà clar que «és la fi de l’escapada de Puigdemont i que la seva partida s’ha acabat».

«Podrà ser pres o podrà seguir sent un pròfug però mai ja no podrà ser president de la Generalitat», afegí el vicesecretari de Comunicació del PP, qui també sosté que si no arriba a ser pel recurs del govern espanyol «Puigdemont seria investit demà sense que ningú ho impedís».

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, tornà a emplaçar a Inés Arrimadas perquè es proposi com a alternativa a ser investida presidenta de la Generalitat i ha assegurat que tindria el suport de la direcció del Partit Popular.

Per Casado, «està tot molt obert» i «tot pot passar». «Si el bloc independentista segueix fent filibusterisme per dilatar una investidura que és impossible i si segueixen pensant que Puigdemont és el seu candidat, haurien de donar pas als que tenen majoria en vots», ha argumentat.

Casado afirmà que aquesta proposta «no és una tàctica» i reconegué que aritmèticament pot ser «complicat» formar una majoria.

Comentarios
Multimedia Diari