El director del Meteocat, investigat per prevaricació

Oriol Puig, germà de l’exconseller Felip Puig, declara dijous arran d’una denúncia de la CUP

23 octubre 2017 17:42 | Actualizado a 23 octubre 2017 18:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un jutjat de Barcelona ha citat a declarar com a investigat el director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Oriol Puig, per un presumpte delicte de prevaricació administrativa. Oriol Puig, que és germà de l’exconseller Felip Puig, declararà dijous, dia 26. 

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Barcelona va prendre aquesta decisió després d’haver admès a tràmit una querella del fiscal anticorrupció Fernando Maldonado i després d’haver practicat ja diverses pericials. La investigació parteix d’una denúncia presentada davant de la Fiscalia pel grup de la CUP a la Diputació de Barcelona, en què la formació anticapitalista acusava Oriol Puig d’haver dut a terme, des que es va posar al capdavant del SMC l’any 2011, adjudicacions de projectes suposadament inviables a empreses afins a l’entorn de Convergència. Per exemple, la CUP assenyalava la idea d’instal·lar un centre de meteorologia al cim del Turó de l’Home sabent que no es podria materialitzar perquè des del 2009 estava dins d’un pla especial de protecció del Montseny. 

La CUP denuncià adjudicacions a empreses de l’òrbita convergent

Malgrat això, assegurà llavors la CUP, Puig va encarregar igualment els estudis previs per valor de 248.000 euros, que van anar a parar a empreses que, segons els cupaires, tenen una vinculació directa o indirecta amb CDC. La CUP també va estendre la seva denúncia contra els administradors de les quatre companyies i societats vinculades al cas, Ubbu Arquitectura SLP, Entorn SA Enginyeria i Serveis, Engiteam Enginyeria, i Ingenieros Consultores Bareton, tot assenyalant que Entorn SA està vinculada a Carles Sumarroca i Pere Pujol Ferrusola; Ubbu Arquitectura, a Marc Páré Lezcano, membre del consell d’administració d’una altra empresa de la qual és administrador el mateix Oriol Puig.

«Ho portem aquí perquè creiem que no hem de ser nosaltres sinó la Fiscalia qui porti el tema i desenvolupi les accions que cregui corresponents», van explicar llavors els diputats cupaires Quim Duran i Maria Rovira. Segons van manifestar, des que l’any 2011 Oriol Puig va ser nomenat director del SMC, «s’han succeït actuacions per afavorir empreses amb qui comparteix interessos lucratius, així com per idear projectes que ja des de l’inici eren clarament inviables» amb la intenció «de desplaçar diners públics cap a societats mercantils on ell tenia directament interessos».

A partir de la denúncia dels anticapitalistes, presentada a principis de juliol del 2016, el fiscal anticorrupció Fernando Maldonado va obrir diligències d’investigació, que van culminar amb la presentació d’una querella a finals d’agost d’aquest any, que va recaure en el Jutjat d’Instrucció número 3 de Barcelona.

Comentarios
Multimedia Diari